Slim besparen op de zakelijke kosten bij de energieleverancier

02-10-2015 | besparen

Afbeelding

De zakelijke energiekosten maken voor veel bedrijven een belangrijk deel van de totale kosten uit, het is wat dat betreft verstandig om regelmatig na te gaan wat er mogelijk is om deze te drukken. Het is uiteraard mogelijk om over te stappen naar een andere energieleverancier, maar ook binnen het huidige contract valt er over het algemeen wat te besparen. Hier volgen 3 handige tips om te besparen op de zakelijke kosten bij een energieleverancier.

Leveringskosten beïnvloeden
Het is in eerste instantie verstandig om goed te kijken naar de leveringskosten, die van de daadwerkelijke energie. De marktprijs is variabel, op basis van vraag en aanbod. Daarnaast is ook het weer van invloed op de leveringskosten, net als de prijs van CO2. Het moment van aankopen bij een energieleverancier bepaalt de prijs. Het is daarom verstandig om u te laten informeren over de marktinvloeden en het meest gunstige inkoopmoment.

Daarnaast kan er sprake zijn van een profielopslag of een onbalansrisico. De profielopslag hangt af van de momenten waarop u (veel) energie verbruikt en wat de maximale benodigde hoeveelheid is (de piekbelasting). Verbruikt u vooral tijdens de piekuren veel energie? Dan zal de profielopslag hoger liggen dan wanneer u juist tijdens de nachtelijke uren veel energie nodig heeft. Het onbalansrisico is afhankelijk van uw verbruiksprofiel. Indien er sprake is van een stabiele afname zal de opslag hiervoor lager uitvallen, waardoor het de moeite waard is om eventuele pieken of dalen zoveel mogelijk weg te nemen.

Capaciteitstarief bij energieleverancier controleren
Daarnaast is het de moeite waard om bij de energieleverancier na te gaan wat de kosten voor het capaciteitstarief zijn. De hoogte van het capaciteitstarief hangt af van het type aansluiting dat u heeft zitten. Des te groter de doorlaatwaarde, des te hoger ook het tarief dat de energieleverancier voor de netbeheerder in rekening brengt. Het is verstandig om regelmatig na te gaan of bijvoorbeeld de grootte van de gasaansluiting nog aansluit op de behoefte. Is er een kleinere aansluiting mogelijk? Dan is het in veel gevallen gunstig om deze aan te laten passen. Op die manier zorgt u er eenvoudig voor dat het capaciteitstarief omlaag kan en de energiekosten aan de energieleverancier voortaan lager uit zullen vallen.

Besparen op de energiebelasting
Tenslotte is het mogelijk om op de energiebelasting te besparen, een aanvullend tarief dat de energieleveranciers in opdracht van de overheid in rekening dienen te brengen.

Uiteraard kunt u de energiebelasting omlaag brengen door minder energie te verbruiken, op die manier dalen ook de leveringskosten en houdt u maandelijks middelen over. Het is echter vooral verstandig om regelmatig in onderhandeling te gaan met de energieleverancier of daar bij andere experts advies over in te winnen. Veel bedrijven laten mogelijkheden tot besparen liggen, waardoor ze een onnodig hoog bedrag afrekenen bij de energieleverancier en ze kosten maken die ze in eigen zak hadden kunnen houden.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01