Bel 085 3035 744 voor hulp bij overstappen

Slim besparen op de zakelijke kosten bij de energieleverancier

Slim besparen op de zakelijke kosten bij de energieleverancier

Slim besparen op de zakelijke kosten bij de energieleverancier

Onderwerp: besparen
Datum: 02 OKT 2015

De zakelijke energiekosten maken voor veel bedrijven een belangrijk deel van de totale kosten uit, het is wat dat betreft verstandig om regelmatig na te gaan wat er mogelijk is om deze te drukken. Het is uiteraard mogelijk om over te stappen naar een andere energieleverancier, maar ook binnen het huidige contract valt er over het algemeen wat te besparen. Hier volgen 3 handige tips om te besparen op de zakelijke kosten bij een energieleverancier.

Leveringskosten beïnvloeden
Het is in eerste instantie verstandig om goed te kijken naar de leveringskosten, die van de daadwerkelijke energie. De marktprijs is variabel, op basis van vraag en aanbod. Daarnaast is ook het weer van invloed op de leveringskosten, net als de prijs van CO2. Het moment van aankopen bij een energieleverancier bepaalt de prijs. Het is daarom verstandig om u te laten informeren over de marktinvloeden en het meest gunstige inkoopmoment.

Daarnaast kan er sprake zijn van een profielopslag of een onbalansrisico. De profielopslag hangt af van de momenten waarop u (veel) energie verbruikt en wat de maximale benodigde hoeveelheid is (de piekbelasting). Verbruikt u vooral tijdens de piekuren veel energie? Dan zal de profielopslag hoger liggen dan wanneer u juist tijdens de nachtelijke uren veel energie nodig heeft. Het onbalansrisico is afhankelijk van uw verbruiksprofiel. Indien er sprake is van een stabiele afname zal de opslag hiervoor lager uitvallen, waardoor het de moeite waard is om eventuele pieken of dalen zoveel mogelijk weg te nemen.

Capaciteitstarief bij energieleverancier controleren
Daarnaast is het de moeite waard om bij de energieleverancier na te gaan wat de kosten voor het capaciteitstarief zijn. De hoogte van het capaciteitstarief hangt af van het type aansluiting dat u heeft zitten. Des te groter de doorlaatwaarde, des te hoger ook het tarief dat de energieleverancier voor de netbeheerder in rekening brengt. Het is verstandig om regelmatig na te gaan of bijvoorbeeld de grootte van de gasaansluiting nog aansluit op de behoefte. Is er een kleinere aansluiting mogelijk? Dan is het in veel gevallen gunstig om deze aan te laten passen. Op die manier zorgt u er eenvoudig voor dat het capaciteitstarief omlaag kan en de energiekosten aan de energieleverancier voortaan lager uit zullen vallen.

Besparen op de energiebelasting
Tenslotte is het mogelijk om op de energiebelasting te besparen, een aanvullend tarief dat de energieleveranciers in opdracht van de overheid in rekening dienen te brengen. Het is bijvoorbeeld op www.nuon.nl/energiebelasting mogelijk om na te gaan of u in aanmerking komt voor een verlaagd tarief.

Uiteraard kunt u de energiebelasting omlaag brengen door minder energie te verbruiken, op die manier dalen ook de leveringskosten en houdt u maandelijks middelen over. Het is echter vooral verstandig om regelmatig in onderhandeling te gaan met de energieleverancier of daar bij andere experts advies over in te winnen. Veel bedrijven laten mogelijkheden tot besparen liggen, waardoor ze een onnodig hoog bedrag afrekenen bij de energieleverancier en ze kosten maken die ze in eigen zak hadden kunnen houden.

Besparen met vergelijken

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws over het onderwerp: besparen

Goedkope energieleverancier kan tot €400 per jaar schelen
03 NOV | besparen

De energieprijzen lopen de laatste tijd flink terug, vooral gas is voordeliger dan een paar jaar geleden. Hoe dat...

Tot 250 euro besparen op gas met de Eneco WarmteWinner
09 FEB | besparen

Energieleverancier Eneco heeft een nieuw product ontwikkeld waarmee consumenten op...

Consumenten kunnen eenvoudig besparen op gasrekening
19 FEB | Besparen

Veel mensen hebben het niet door, maar de gasprijs is nog steeds behoorlijk hoog. Ondanks het flink dalen van de...

Zit jij er warmpjes bij in de wintermaanden?
03 NOV | Besparen

De wintermaanden komen er weer aan en dat betekend weer de tijd van regen, hagel, ijs en misschien zelfs wel sneeuw....

ZZP'ers kunnen het meest besparen
06 FEB | Besparen

Als zelfstandige is het mogelijk om op diverse manieren geld te besparen. Er zijn namelijk veel voordelen waar...

3 tips om geld te besparen op uw auto
11 JUL | Besparen

Bij veel mensen slokt de auto een groot deel van het inkomen op. U betaalt niet alleen een hoop geld voor de brandstof...

Reacties op dit artikel

Ook reageren? Vul het formulier onder de reacties in.

  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageren op dit artikel

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaaktCopyright © 2014-2018 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy