Bel 085 3035 744 voor hulp bij overstappen

Stap over van energieleverancier voor 2018!

Stap over van energieleverancier voor 2018!

Stap over van energieleverancier voor 2018!

Onderwerp: Overstappen
Datum: 17 DEC 2017

De energieprijzen gaan in 2018 hard stijgen. Dat melden verschillende media op basis van nieuwe overheidsbesluiten. Deze stijging komt vooral door sterk stijgende energiebelastingen. In 2018 zal de energierekening voor ruim 50% bestaan uit netbeheerkosten en belastingen. Ook de energietarieven zullen in 2018 verder stijgen. Consumenten kunnen helaas niet besparen op de stijgende belastingen- en netbeheerkosten, maar wel op de energiekosten, door voor 1 januari over te stappen naar een andere energieleverancier met welkomstkorting.


Energie vergelijken

Energieleveranciers zijn nog steeds verwikkeld in een race om bij de verschillende energievergelijkers bovenaan in de resultaten te komen. Om dat te bereiken bieden de meeste energieleveranciers een hoge welkomstkorting voor nieuwe klanten. Deze welkomstkorting geldt echter alleen gedurende de looptijd van het contract. Omdat de meeste energiecontracten worden afgesloten voor de duur van een jaar, betekent dat een forse prijsstijging nadat het contract afloopt. De welkomstkorting wordt namelijk maar eenmaal verrekend. Het is daarom aan te raden direct weer over te stappen wanneer de initiële contractperiode verlopen is.


Overstappen via een energievergelijker

Veruit de meeste energieleveranciers nemen contact op met de klant, geruime tijd voordat het energiecontract verloopt. De energieleverancier zal dan uiteraard proberen de klant aan een nieuw contract te verbinden. Dit nieuwe contract kent dan echter geen welkomstkorting en is dus uiteindelijk een stuk duurder dan wanneer gekozen wordt voor de overstap naar een nieuwe leverancier. Ter illustratie: energieleverancier Eneco biedt nieuwe klanten, op het moment van schrijven, een welkomstkorting van maar liefst 190 euro. Deze welkomstkorting is alleen van toepassing indien het om een nieuwe klant gaat en wordt dus niet uitgekeerd aan bestaande klanten. Dat houdt in dat wanneer u overstapt via Eneco zelf, u deze welkomstkorting misloopt. Kiest u er daarentegen voor over te stappen via onze energievergelijker, dan ontvangt u wel gewoon de welkomstkorting, mits u niet al klant bent bij de Eneco.


Exclusieve korting op energie

Door gebruik te maken van een energievergelijker, in plaats van via de energieleverancier over te stappen, kunt u dus een aardig bedrag besparen. De kortingen die onder andere in onze energievergelijker gegeven worden, zijn exclusief in de zin dat deze niet door de energieleverancier zelf gegeven worden. Veruit de meeste energievergelijkers bieden wel dezelfde kortingen aan. Het maakt dus niet veel uit via welke energievergelijker u uiteindelijk overstapt, zolang u dat maar niet telefonisch of per e-mail doet. U bent dan gewoon echt een stuk duurder uit.

Besparen met vergelijken

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws over het onderwerp: Overstappen

Opnieuw meer huishoudens overgestapt naar andere energieleverancier
30 JUL | Overstappen

Het aantal huishoudens dat het afgelopen jaar is overgestapt naar een andere...

Overstappen van energieleverancier ook in België steeds populairder
21 AUG | Overstappen

Steeds meer mensen worden zich bewust van de verschillen in kosten bij diverse energieleveranciers....

Overstappen van energieleverancier levert in België €280 per jaar op
09 NOV | Overstappen

Het is zowel in Nederland als in België zeer de moeite waard om regelmatig over...

ACM wijst op eenvoud overstappen van energieleverancier
20 NOV | Overstappen

Uit onderzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijkt dat een gemiddeld Nederlands gezin tot €400...

Recordaantal overstappers energie in 2015
11 JAN | Overstappen

Maar liefst 2,3 miljoen huishoudens zijn in 2015 overgestapt van energieleverancier. Dit is een stijging van 15%...

Energieprijzen dalen, vooral niet-overstappers profiteren
07 JUN | Overstappen

Per 1 juli 2016 dalen de energieprijzen van veruit de meeste energieleveranciers...

Energie vergelijken en overstappen
05 DEC | Overstappen

Stap je ieder jaar over van energieleverancier of zit je al zolang je je kunt heugen bij dezelfde energieleverancier?...

Reacties op dit artikel

Ook reageren? Vul het formulier onder de reacties in.

  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageren op dit artikel

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaaktCopyright © 2014-2018 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy