Stap over van energieleverancier voor 2018!

17-12-2017 | Overstappen

Afbeelding

De energieprijzen gaan in 2018 hard stijgen. Dat melden verschillende media op basis van nieuwe overheidsbesluiten. Deze stijging komt vooral door sterk stijgende energiebelastingen. In 2018 zal de energierekening voor ruim 50% bestaan uit netbeheerkosten en belastingen. Ook de energietarieven zullen in 2018 verder stijgen. Consumenten kunnen helaas niet besparen op de stijgende belastingen- en netbeheerkosten, maar wel op de energiekosten, door voor 1 januari over te stappen naar een andere energieleverancier met welkomstkorting.


Energie vergelijken

Energieleveranciers zijn nog steeds verwikkeld in een race om bij de verschillende energievergelijkers bovenaan in de resultaten te komen. Om dat te bereiken bieden de meeste energieleveranciers een hoge welkomstkorting voor nieuwe klanten. Deze welkomstkorting geldt echter alleen gedurende de looptijd van het contract. Omdat de meeste energiecontracten worden afgesloten voor de duur van een jaar, betekent dat een forse prijsstijging nadat het contract afloopt. De welkomstkorting wordt namelijk maar eenmaal verrekend. Het is daarom aan te raden direct weer over te stappen wanneer de initiële contractperiode verlopen is.


Overstappen via een energievergelijker

Veruit de meeste energieleveranciers nemen contact op met de klant, geruime tijd voordat het energiecontract verloopt. De energieleverancier zal dan uiteraard proberen de klant aan een nieuw contract te verbinden. Dit nieuwe contract kent dan echter geen welkomstkorting en is dus uiteindelijk een stuk duurder dan wanneer gekozen wordt voor de overstap naar een nieuwe leverancier. Ter illustratie: energieleverancier Eneco biedt nieuwe klanten, op het moment van schrijven, een welkomstkorting van maar liefst 190 euro. Deze welkomstkorting is alleen van toepassing indien het om een nieuwe klant gaat en wordt dus niet uitgekeerd aan bestaande klanten. Dat houdt in dat wanneer u overstapt via Eneco zelf, u deze welkomstkorting misloopt. Kiest u er daarentegen voor over te stappen via onze energievergelijker, dan ontvangt u wel gewoon de welkomstkorting, mits u niet al klant bent bij de Eneco.


Exclusieve korting op energie

Door gebruik te maken van een energievergelijker, in plaats van via de energieleverancier over te stappen, kunt u dus een aardig bedrag besparen. De kortingen die onder andere in onze energievergelijker gegeven worden, zijn exclusief in de zin dat deze niet door de energieleverancier zelf gegeven worden. Veruit de meeste energievergelijkers bieden wel dezelfde kortingen aan. Het maakt dus niet veel uit via welke energievergelijker u uiteindelijk overstapt, zolang u dat maar niet telefonisch of per e-mail doet. U bent dan gewoon echt een stuk duurder uit.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01