Steeds meer automobilisten uitgesloten bij reguliere autoverzekeraars

07-11-2019 | autoverzekering

Afbeelding

Drie of vier botsingen in één jaar kan leiden tot een royement vanuit de verzekeraar. Inmiddels groeit het aantal dat niet bij reguliere autoverzekeraars terecht kunnen flink. Toch is er voor die groep een alternatief.

Met De Vereende is er nog een mogelijkheid. Deze verzekeraar is er voor de door verzekeraars geroyeerde automobilisten. Hier kan men, tegen een erg hoge premie, nog een autoverzekering afsluiten. De ‘brokkenmakers’ zijn overigens niet de enige die nergens anders meer terecht kunnen. Domme pech kan namelijk ook een oorzaak zijn. Als dit in korte tijd meermaals het geval is dan zal een verzekeraar het besluit kunnen nemen om de verzekering stop te zetten. Daarnaast gaan verzekeraars steeds minder in zee met taxichauffeurs, koeriers en maaltijdbezorgers. Ook voor hen is De Vereende een mogelijkheid. Automobilisten met slordig betaalgedrag krijgen eveneens steeds vaker een afwijzing van de verzekeraar. In de afgelopen vijf jaar groeide het aantal particuliere klanten bij De Vereende van 4600 naar 5230.

Andere vergelijkingssites waarschuwen voor de ‘zeer hoge premies’ die door De Vereende worden gehanteerd. De premie moet bijvoorbeeld maanden vooruit betaald worden. Ook eist het bedrijf een waarborgsom die pas wordt teruggegeven na beëindiging van de autoverzekering.

Hoge kosten

Voor brokkenpiloten, pechvogels of bezorgers is De Vereende de laatste strohalm. Hier gelden echter wel enorm hoge tarieven. Voor een WA polis betalen mensen zo’n driehonderd euro meer per maand dan dat zij bij een reguliere verzekeraar doen.
Pas na meerdere schadevrije jaren kunnen zij weer terug naar de reguliere verzekeraars.

De kosten blijven bij De Vereende ook stijgen. Begin 2018 werd er in vier maanden tijd een prijsstijging van bijna veertig procent doorgevoerd. De Vereende stelde dat dit nodig was om de claims voor letselschade te kunnen betalen.

Verbond van Verzekeraars

Het Verbond van Verzekeraars is drie jaar geleden begonnen met het meten van de
solidariteit in de verzekeringswereld, maar kan nog niet zeggen of bij autoverzekeraars de solidariteit afneemt door risicoklanten buiten te zetten of af te wijzen.

Inschatten

Verzekeraars zijn in de afgelopen jaren steeds beter geworden in het herkennen van de risico’s. Dit bepalen zij aan de hand van enkele gegevens. Denk aan leeftijd, inkomen, vermogen van de auto of hoelang de aanvrager al een rijbewijs heeft. De grote risicogroep kan rekenen op een hogere premie of een weigering. Toch is de werkwijze van de verzekeraars niet waterdicht. Dat bracht de Consumentenbond aan het licht. De Consumentenbond maakt zich zorgen over de datahonger van verzekeraars, omdat er ook fouten gemaakt worden met het combineren van data waarvan mensen onterecht de dupe worden. Er wordt door de verzekeringsmaatschappijen zelfs op sociale media gespeurd. Volgens de Consumentenbond worden de verzekeraars zo ‘een inlichtingendienst’.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01