Steeds meer huisdierenverzekeringen afgesloten

30-07-2019 | Huisdierenverzekering

Afbeelding

In Nederland worden steeds meer dierenverzekeringen afgesloten. In de eerste helft van 2019 is een stijging van maar liefst 55% op te merken in vergelijking met de eerste 6 maanden van 2018. Dat meldt verzekeraar Reaal Dier en Zorg die zelf ook een huisdierenverzekering aanbiedt. Een huisdierenverzekering wordt in de meeste gevallen afgesloten voor een pup. In slechts 20% van de gevallen gaat het om een kattenverzekering. Aanvullende dekkingen zijn bij de consument niet heel populair. Het gaat de verzekerden vooral om de basispolis.


Verzekering voor pups meest populair

De huisdierenverzekering voor pups was in de eerste helft van 2019 veruit het populairste. De meest voorkomende reden voor het afsluiten van de verzekering zijn de stijgende kosten van de dierenarts. Hoewel behandelingen niet heel veel duurder zijn geworden, is er steeds meer mogelijk. Een rekening van €1000 is al lang niet meer ondenkbaar. Omdat er steeds vaker wordt gekozen voor een operatie of dure behandeling, lopen de zorgkosten sterk op. Consumenten vergeten daarbij wel dat de verzekeraar niet 100% van de kosten vergoedt en dat de premies na een bepaalde leeftijd een stuk hoger worden.


Aanvullende dekkingen niet populair

Waar er bij de zorgverzekering redelijk vaak een aanvullende dekking afgesloten wordt, is dat bij de huisdierenverzekering niet het geval. De meest populaire aanvullende dekking bij de dierenverzekering is de dekking voor het gebit. 24% van de afgesloten verzekeringen hadden deze aanvullende dekking. Het gaat verzekeringnemers toch vooral om de standaard dekking die bij veel verzekeraars al redelijk uitgebreid is. Met deze basisdekking is een huisdier meestal verzekerd tegen onder andere sterilisatie of castratie, inentingen, chippen, en de meest voorkomende noodzakelijke operaties. Aanvullende dekkingen als werelddekking worden niet veel afgesloten. Niet iedereen reist dan ook met een huisdier.


Huisdierenverzekering vergelijken

Er zijn tussen de beschikbare huisdierenverzekering grote verschillen. Deze verschillen zitten zowel in de dekking als het eigen risico en de premie. Het is daarom altijd aan re raden de dierenverzekering te vergelijken. Wanneer u de huisdierenverzekering vergelijkt op Totaalbesparen.com, staat de goedkoopste verzekering altijd bovenaan. Omdat de getoonde prijzen slechts indicatief zijn, is het wel aan te raden de premies ook bij de verzekeraar zelf te vergelijken indien de verschillen erg klein zijn. Het afsluiten van een dierenverzekering doet u gemakkelijk online. Houdt er daarbij wel rekening mee dat een dierenverzekering de eerste tijd niet gebruikt kan worden. Pas na verloop van een proefperiode kunt u daadwerkelijk kosten declareren.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap