Steeds minder mensen met reisverzekering

16-02-2021 |

Afbeelding

Het aantal mensen met een reisverzekering daalt. En dat is wellicht niet heel gek, nu we toch al maanden niet op reis kunnen. Reisverzekeraars zien dan ook het aantal klanten met een reisverzekering dalen. Veel klanten zeggen de kortlopende of doorlopende reisverzekering op vanwege de coronacrisis. Dat blijkt uit een rondgang van NU.nl. Verzekeraars Centraal Beheer, Nationale Nederlanden en Univé zien een daling van het aantal klanten met een doorlopende reisverzekering.

Premies wijzigen niet


Ondanks dat de inkomsten van de verzekeraars hierdoor dalen, worden de premies nog niet aangepast. Een woordvoerder van Nationale Nederlanden geeft aan: "We zien dat klanten hun doorlopende reisverzekering opzeggen of dat ze geen nieuwe afsluiten. Overigens geldt dit ook voor de kortlopende reisverzekering."

Reisverzekering overbodig?


Het klinkt nu inderdaad niet heel nuttig om een reisverzekering te hebben. We kunnen tenslotte niet op vakantie. Voor veel mensen daarom ook een goede reden om deze kosten te laten vervallen.

Goed om te onthouden is dat een reisverzekering ook de schade dekt als u een dagje weggaat in eigen land. Doet u dit nog wel, dan kan een reisverzekering alsnog handig is. Het is overigens nooit verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Vanwege corona gelden veelal andere regels rondom het annuleren van een vakantie. Houdt dit daarom goed in de gaten bij het boeken van een nieuwe vakantie.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01