Stijgende verzekeringspremies door extreem weer

12-11-2019 | autoverzekering

Afbeelding

Uit onderzoek van Independer, op verzoek van het radioprogramma Argos, is gebleken dat gecombineerde opstal- en inboedelverzekeringen consumenten in de afgelopen vier jaar 25 procent meer kostten. Dit heeft te maken met extreme weersomstandigheden, zoals hitte, droogte en hagelbuien.

In het onderzoek werden de premies van inboedelverzekeringen en pakketverzekeringen en een inboedelverzekering in combinatie met een opstalverzekering bekeken. Hieruit bleek dat er sinds 2015 sprake is van een duidelijke stijging van de premies. De stijging betreft met name de laatste twee jaar.

Grote stijging


De cijfers spreken boekdelen. Sinds 2015 zijn de premies van de inboedelverzekeringen met dertien procent toegenomen. Die van de pakketverzekeringen zijn zelfs met vijfentwintig procent toegenomen, zo blijkt uit het onderzoek. De verzekeraars keren per jaar gemiddeld circa. 360 miljoen euro aan schadevergoedingen uit. De oorzaak hiervan is het slechte weer. Dit is duidelijk meer dan 250 miljoen euro, het bedrag dat in een rapport van de branchevereniging uit 2017 naar voren kwam.

Verhoogde premies


De bedragen zijn gemiddeldes, zo stelt woordvoerder Oscar van Elferen. “Maar als je bijvoorbeeld de hagelbuien neemt van 2016, dan zijn verzekeraars in één dag al zeshonderd miljoen euro kwijt." Het gevolg hiervan is dat de verzekeraars de premies zullen moeten verhogen. Dit betreft de premies van de woonverzekeringen, opstal, en inboedelverzekering. Doen zij dit niet, dan dreigen zij de schadelast op termijn niet meer te kunnen dragen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01