Stroomstoringen voorkomen door deze te voorspellen

17-12-2015 | Netbeheerder

Afbeelding

Netwerkbeheerders Liander en Enexis zullen gebruik gaan maken van een slim systeem genaamd 'Smart Cable Guard'. Het systeem bestaat uit verschillende slimme kastjes die worden geplaatst op plaatsen binnen het ondergronds energienetwerk. Deze kastjes zouden stroringen kunnen voorkomen door sluimerende defecten voortijdig te lokaliseren binnen het energienetwerk.

Tot 25% minder stroomstoringen
Doel van de installatie van de Smart Cable Guard is om het aantal stroomstoringen terug te brengen met 25%. Momenteel treedt elke dag tenminste één stroomstoring op. De gemiddelde kosten per stroomstoring liggen tussen de 15.000 en 20.000 euro. Het nieuwe systeem zou dus een aardige kostenbesparing op moeten leveren voor de netwerkbeheerders.Netwerkbeheerder Liander
Liander is momenteel met 3 miljoen aansluitingen de grootste netwerkbeheerder in Nederland en is vooral actief in Flevoland, Friesland, Gelderland en Noord-Holland. Liander bestaat inmiddels als meer dan 100 jaar en is daarmee tevens één van de oudste netwerkbeheerders van Nederland. Liander werkt samen met bedrijven, stichtingen en verenigingen van wie de duurzaamheidsdoelen passen bij die van Liander. Liander biedt alle huishoudens een gratis slimme meter welke onder andere automatisch de meterstanden doorstuurt naar uw energieleverancier.

Netbeheerder Enexis
Netwerkbeheerder Enexis is actief in Noord-, Oost- en Zuid-Nederland. Enexis draagt bij aan de realisatie van Europese en nationale energiedoelstellingen (zoals het Energieakkoord) door te investeren in pilots rondom energiebesparing en de slimme meter, en op het gebied van smart grids (gedragsverandering die leidt tot een flexibel gebruik van energie). In de strategie van Enexis staan vier pijlers centraal: Betrouwbaar, Betaalbaar, Klantgericht en Duurzaam.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Meer nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01