Bel 085 3035 744 voor hulp bij overstappen

Tata Steel en Pure Energie realiseren 80.000 zonnepanelen op dak

Tata Steel en Pure Energie realiseren 80.000 zonnepanelen op dak

Tata Steel en Pure Energie realiseren 80.000 zonnepanelen op dak

Onderwerp: zonnepanelen
Datum: 23 NOV 2015

Energieleverancier Pure Energie en Tata Steel slaan de handen ineen, om op een bijzondere wijze voor een groot aantal zonnepanelen te zorgen. De bedrijven gaan er samen voor zorgen dat er 80.000 zonnepanelen op de dakbedekking van Tata Steel komen te liggen, om een grote hoeveelheid zonne-energie op te kunnen wekken. Het wordt een van de grootste dakgebonden zonnepanelenprojecten ter wereld, waarmee Nederland laat zien dat het wel degelijk bezig is met de ontwikkelingen op het gebied van duurzame energie.

Pure Energie is een dochteronderneming van de Raedthuys Groep en is de laatste tijd al langer op zoek naar mogelijkheden om op een dergelijke manier met bedrijven samen te werken. Het project bij Tata Steel is enorm van omvang en zal daarom flink wat voeten in de aarde hebben. Het bedrijf uit IJmuiden is op zoek naar een mogelijkheid om op grotere schaal gebruik te gaan maken van duurzame energie, om enerzijds het milieu te sparen en er aan de andere kant voor te zorgen dat de kosten voor energie op termijn omlaag kunnen.

25 hectare aan dakoppervlak
Het project heeft betrekking op een oppervlak op het dak dat goed is voor 25 hectare. De zonnepanelen gaan samen zorgen voor 22 megawatt aan elektriciteit, waardoor er sprake is van een enorme aanvoer. De capaciteit van de totale centrale is goed voor de energiebehoefte van zo’n 7.000 huishoudens, wat betekent dat de beide bedrijven een enorme stap richting meer duurzame energie kunnen zetten. Het project vraagt om een investering van 22 - 23 miljoen euro door Tata Steel. Het bedrijf hoopt er daarmee voor te zorgen dat het de komende 15 jaar mogelijk is om gebruik te maken van duurzame energie die bovendien meer voordelig beschikbaar is.

Pure Energie gaat zorgen voor de financiering van de productie en neemt ook de montage voor haar rekening. Op die manier kan de energieleverancier bijdragen aan de mogelijkheid om op grotere schaal gebruik te gaan maken van duurzame energie. Uiteraard hoopt Pure Energie er met dit project tevens voor te zorgen dat ook andere bedrijven interesse krijgen in een dergelijke aanpak.

Megaproject bij Tata Steel
Het gaat voor Pure Energie om een zeer groot project, mede omdat het bedrijf zelf ‘maar’ 55 werknemers kent. Tata Steel is aan de andere kant een veel groter bedrijf, dat een dergelijke investering gemakkelijker kan doen. Pure Energie wordt binnen dit vakgebied in één keer marktleider en speelt daarmee een belangrijke rol in het toevoegen van meer duurzame energie aan de Nederlandse energiemix.

Het staalbedrijf zal de stroom die de zonnepanelen opwekken gaan gebruiken bij de productie van staal. Uiteindelijk moet de investering zich terug gaan verdienen, iets waar Pure Energie advies over heeft uitgebracht. De energieleverancier haalt nu nog 95% van de omzet uit de verkoop van elektriciteit, die wordt opgewekt door middel van 80 windmolens. Dankzij de zonnepanelen ontstaat er een heel andere bron van inkomsten voor de energieleverancier, die helpt het risico te spreiden.

Besparen met vergelijken

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws over het onderwerp: zonnepanelen

Eneco organiseert groepsaankoop voor zonnepanelen
18 JUN | zonnepanelen

Eneco behoort zowel in Nederland als in België tot de grootste energieleveranciers...

Zonnepanelen kopen of huren via de energieleverancier
09 OKT | zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen aanbrengen op uw dak en daarbij gebruik maken van een aanbieding via uw energieleverancier?...

Nuon-medewerkers maken gebruik van zonnepanelen
19 OKT | zonnepanelen

Nuon is een van de energieleveranciers die...

Slim zonnepaneel zorgt voor energie, warmte en drinkwater
03 DEC | zonnepanelen

Het Zwitserse Airlight Energy werkt samen met IBM aan een bijzonder zonnepaneel. Het gaat om een zonnecollector...

Zonnepanelen huren? Het kan ook anders
14 AUG | Zonnepanelen

Het huren van zonnepanelen wordt steeds populairder. Het kopen van zonnepanelen vraagt om een grote investering....

Reacties op dit artikel

Ook reageren? Vul het formulier onder de reacties in.

  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageren op dit artikel

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaaktCopyright © 2014-2018 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy