Tips bij het vinden van de juiste autoverzekering

09-01-2018 | Autoverzekering

Afbeelding

Wil je graag een autoverzekering afsluiten of ben je ontevreden over je huidige verzekering en wil je daarom overstappen naar een andere verzekeraar? Dan sta je voor een belangrijke keuze. Je wilt namelijk een verzekering die zo goed mogelijk aansluit op je situatie. Hoe vind je de juiste verzekering voor jouw auto? Onderstaande tips helpen je uit de brand.


1. Bepaal de dekking

Uit onderzoek blijkt dat ruim 40 procent van de Nederlanders oververzekerd is en dus te veel premie betaalt voor de autoverzekering. Dit gaat jou natuurlijk niet gebeuren! Als autobezitter ben je verplicht minimaal een WA-dekking af te sluiten. Daarmee dek je de schade af die je veroorzaakt aan derden. Het is verder aan jou of je de verzekering uitbreidt met een beperkt casco of allrisk dekking. Daarmee verzeker je de auto tegen onder meer brand, diefstal of schade aan je eigen voertuig. Is je auto tussen de drie en acht jaar oud? Dan is een WA + beperkt casco dekking een aanrader. Een auto van nul tot drie jaar jong kun je het beste allrisk verzekeren.


2. Eigen risico

De meeste autoverzekeringen kennen een eigen risico. Jij bepaalt zelf de hoogte van dit eigen risico. In sommige gevallen is het eigen risico afkoopbaar. Wel betaal je hiervoor extra premie. Let ook altijd op of je bij schade langs moet bij een aangesloten schadehersteller. Kies je een ander schadeherstelbedrijf? Dan betaal je mogelijk een extra toeslag op het eigen risico.


3. Overige dekkingen

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het mogelijk om je tegen nog veel meer zaken te verzekeren. Zo zijn inzittenden mee te verzekeren dankzij de inzittendenverzekering. Pech onderweg of in het buitenland zijn eveneens te verzekeren. Raak je tijdens een autoschade in conflict met de tegenpartij? Dan is het altijd verstandig om rechtsbijstand tot je beschikking te hebben. Tenslotte is het bij sommige verzekeraars mogelijk een no-claimbeschermer mee te verzekeren. Dit betekent dat je in geval van schade niet terugvalt in schadevrije jaren. Deze regeling stopt als je overstapt naar een andere verzekeraar.


4. Aankoopregeling

Heb je een compleet nieuwe auto gekocht bij de garage? Dan is het een overweging waard het aankoopbedrag mee te verzekeren. Dit wordt ook wel de aankoopwaarderegeling genoemd. Stel dat jij je auto binnen een bepaalde termijn total loss rijdt, dan keert de verzekeraar het verzekerde bedrag uit. Er wordt dus geen dagwaarde gehanteerd, maar het aankoopbedrag dat jij hebt betaald bij de garage of autodealer. Meestal is deze regeling mogelijk voor de periode van één tot drie jaar.


5. Autoverzekering vergelijken

Autoverzekeraars zijn er in allerlei soorten en maten. Het kan daarom geen kwaad om autoverzekeringen te vergelijken. Je wilt namelijk een betaalbare autoverzekering inclusief passende dekking. Waarom te veel betalen als dit niet nodig is? Ga direct aan de slag met autoverzekering vergelijken en ontdek hoeveel geld je daarmee bespaart. Vind de juiste autoverzekering en ga met een gerust hart de weg op.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01