Tips om extra te besparen op energie

22-03-2019 | Besparen

Afbeelding

U heeft inmiddels vast al aan den lijve ondervonden dat de energierekening sterk gestegen is. Alle energieleveranciers hebben de verhoogde tarieven inmiddels doorgevoerd. Huishoudens die nog nooit zijn overgestapt van energieleverancier kunnen deze prijsverhoging gemiddeld genomen precies opvangen door over te stappen van energieleverancier. Een huishouden bespaart namelijk gemiddeld ruim € 300 op jaarbasis door over te stappen. Daarmee is de prijsstijging ten gevolge van kabinetsbeleid teniet gedaan. Huishoudens die jaarlijks overstappen besparen dit bedrag al elk jaar weer. Zij kunnen dus niet extra besparen door weer over te stappen. Zij kunnen er hiermee alleen voor zorgen dat ze niet meer gaan betalen. Vooral voor deze huishoudens is het interessant om kleinere maatregelen te nemen om energie te besparen. Uiteraard kunnen ook huishoudens die nog nooit overgestapt zijn op zoek gaan naar manieren om extra te besparen op energie. Hieronder vindt u 5 tips die u kunnen helpen bij het besparen op de energiekosten.


1. Gordijnen open

Het klinkt simpel, maar wordt vaak vergeten: open de gordijnen! Ook als het zonnetje niet schijnt helpt het de gordijnen te openen. Hierdoor hoeft u geen gebruik meer te maken van de verlichting en dat scheelt (een klein beetje) op de energierekening. Schijnt de zon wel? Dan levert het openen van de gordijnen ook nog warmte. Omdat de verwarming dan lager of uit kan, bespaart u nog eens extra. En met de gasprijs van tegenwoordig bespaart u met het uitlaten van de verwarming als nel een boel extra.


2. De was buiten laten drogen

Is het lekker warm buiten? Hang uw natte was dan buiten op. Een droger verbruikt aardig wat stroom, namelijk al snel 2000+ watt. Aangezien een droogbeurt zo een uur doordraait, komt dat neer op een kostenpost van ongeveer €0,60 per wasbeurt. Dat is niet heel veel, maar door dit vaker (liefst dagelijks) te herhalen, kan deze besparing al snel oplopen tot enkele tientjes. Dan moet het weer natuurlijk wel meezitten.


3. Laat de verwarming lekker uit staan

Uiteraard zet u de verwarming uit wanneer u naar buiten gaat. Maar met het openzetten van de gordijnen kan het zonder verwarming ook al aardig heet worden. Een verwarming is een groot energieverbruiker. U kunt er daarnaast ook voor kiezen toch nog even die lekkere wintertrui te blijven dragen. De verwarming, vooral die op gas, verbruikt aardig wat energie wanneer deze de hele dag aanstaat. Natuurlijk is het ook niet de bedoeling in een koude woning te zitten, maar met het openzetten van de gordijnen en het lager instellen van de thermostaat komt u ook al een heel eind.


4. Ga fietsen joh!

Laat de auto eens staan. Gaat u op pad voor een kleine boodschap? Werkt u dicht bij huis? Studeert u dicht bij huis? Laat de auto of brommer dan eens staan. Fietsen is niet alleen gezond, u bespaart er ook nog eens mee op de kosten.


5. Stap over van energieleverancier

Met deze stap bespaart een huishouden veruit het grootste bedrag. Helaas kunnen alleen huishoudens met een variabel contract direct overstappen. Heeft u een variabel energiecontract en bent u voornemens om te gaan besparen op de energiekosten? Maak dan gebruik van onze energievergelijker en bekijk direct wat u kunt besparen op energie. Heeft u een mooie aanbieding gevonden? Dan kunt u het gewenste energiecontract direct online afsluiten.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01