Tot 250 euro besparen op gas met de Eneco WarmteWinner

09-02-2016 | besparen

Afbeelding

Energieleverancier Eneco heeft een nieuw product ontwikkeld waarmee consumenten op jaarbasis tot 250 euro kunnen gaan besparen op de gaskosten. Het gaat hier om de Eneco WarmteWinner, een kleine warmtepomp die direct naast de cv-ketel wordt geplaatst. Dit apparaat haalt warmte uit de lucht en levert deze warmte terug aan het verwarmingssysteem. Hierdoor zou op gemiddelde dagen geen gas nodig zijn om de woning op temperatuur te houden.

Voordelen van de Eneco WarmteWinner
De WarmteWinner werkt in combinatie met elke cv-ketel. Het apparaat is dus beschikbaar voor iedereen met een cv-ketel. De prijs van de WarmteWinner is vastgesteld op 2000 euro. Met een subsidie van de overheid bedraagt het uiteindelijk te betalen bedrag nog 1000 euro. Met een optimale besparing van 250 euro op jaarbasis zou je dus na 4 jaar uit de kosten zijn. De verwachte levensduur van de WarmteWinner is volgens Eneco 15 jaar. Dit betekent dat met een optimale besparing daarna ook nog eens meer dan 2500 euro wordt bespaard op de energiekosten. De WarmteWinner van Eneco wordt ook beschikbaar gesteld voor consumenten die geen klant zijn bij de energieleverancier. Het apparaat zal vanaf de zomer beschikbaar zijn.

Nadelen van de Eneco WarmteWinner
Een nadeel van de WarmteWinner is dat de consument bij aanschaf wel vastzit aan een servicecontract van 5 tot 10 euro per maand. Het gaat dan om een bedrag van 60 - 120 euro op jaarbasis. Hierdoor is de terugverdientijd van het apparaat langer dan 2 jaar.

Een ander nadeel van de WarmteWinner is dat het apparaat stroom verbruikt. Het apparaat moet namelijk constant aan staan en heeft daarvoor stroom nodig. Wij zijn dan ook benieuwd hoeveel stroom het apparaat zal gaan verbruiken en of het rendement na aftrek van de stroomkosten nog wel zo hoog ligt.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01