Uitvaartverzekering afsluiten

28-04-2017 | Uitvaartverzekering

Afbeelding

U denkt er waarschijnlijk niet graag aan maar op een zeker moment komt u te overlijden. Een uitvaart in Nederland kost tegenwoordig al snel 8000 euro. Een behoorlijk bedrag wat niet iedereen even beschikbaar zal hebben. Om uw nabestaanden niet met de kosten van uw uitvaart achter te laten is het verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten. U kunt deze verzekering afsluiten bij verschillende verzekeraars in Nederland.

Vergelijken

Zoals met iedere verzekering is het ook aan te raden om uw uitvaartverzekering te vergelijken voordat u deze afsluit. U kunt hiermee niet alleen veel geld besparen maar ook sluit u zo de uitvaartverzekering af welke voldoet aan uw wensen. Bij de keuze van de verzekeraar zult u eerst moeten nagaan welk type uitvaartverzekering u wilt gaan afsluiten.

Type Uitvaartverzekeringen

Wilt u zich verzekeren tegen de kosten voor de producten en diensten van uw uitvaart dan is de natura uitvaartverzekering de juiste keuze. De verzekeraar zal een uitvaartondernemer opdracht geven om samen met uw nabestaanden uw uitvaart te regelen. Uw nabestaanden hebben op deze manier weinig te regelen en dit is in de toch al emotionele periode een fijn idee.

Als u echter meer flexibiliteit wenst dan is de kapitaal uitvaartverzekering een betere keuze. Bij deze vorm van verzekeren bouwt u iedere maand een kapitaal op. Zodra u komt te overlijden zal dit kapitaal worden uitgekeerd aan uw nabestaanden. Met dit kapitaal kunnen zij uw uitvaart regelen, we zeggen er bewust bij “kunnen” het is namelijk niet verplicht dat ze het geldbedrag besteden aan uw uitvaart.

Uitvaartwensen

Als u al weet wat u wensen met betrekking tot uw uitvaart zijn maakt dit de keuze voor een bepaalde verzekeraar een stuk makkelijker. Wilt u begraven of gecremeerd worden? Wilt u een simpele of een uitgebreide uitvaart? En zo zijn er nog veel punten waaraan u kunt denken als u uw uitvaartwensen kenbaar maakt.

Tip: Neem de tijd bij de keuze voor een uitvaartverzekering. U sluit deze verzekering maar eenmaal in uw leven af, het is daarom wel fijn als u meteen de juiste keuze maakt.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy