Vakantie in eigen land of dagje weg ook verzekerd?

16-07-2020 |

Afbeelding

Voor veel mensen gaat de zomervakantie niet door. Reizen naar Azië of Portugal zijn deze zomer helaas niet mogelijk. En zo ook naar andere landen. Veel mensen blijven daarom in eigen land. Een dagje weg of een paar dagen vertoeven in een andere provincie geeft gelukkig ook een lekker vakantie gevoel! Maar is dit eigenlijk ook verzekerd op uw reisverzekering? Wij leggen het u uit!


Dagje weg in eigen land


Stel u gaat een dagje weg, dan bent u niet op vakantie. Een reisverzekering is hier dus niet van toepassing. Maar als u naar een pretpark gaat en u verliest daar uw telefoon of portemonnee, dan wilt u dat natuurlijk wel gedekt hebben. U kunt deze schade gelukkig wel claimen. Dit kan namelijk op de inboedelverzekering met buitenhuis dekking.

Een nachtje weg in eigen land


Gaat u een nachtje slapen in een andere stad? Misschien romantisch met uw partner of met een vriendinnengroep? Dan geldt uw reisverzekering wel. Deze geldt namelijk vanaf 1 overnachting. Dus als er iets gestolen wordt of u maakt per ongeluk iets stuk. Dan kunt u dit claimen bij uw reisverzekeraar.

Vakantie in eigen land


Gaat u met uw gezin een weekje in eigen land op vakantie? Dan geldt uw reisverzekering natuurlijk ook. Let er even op of u een kortlopende of langlopende reisverzekering heeft. Een langlopende is namelijk voor iedere reis geldig en een kortlopende alleen voor de geboekte vakantie. Indien u een andere reis in gedachten had en nu iets nieuws hebt geboekt, dan geldt de kortlopende reisverzekering mogelijk niet voor de nieuwe vakantie. Controleer dit voordat u op pad gaat.

Toch naar het buitenland?


Gaat u toch lekker naar het buitenland op vakantie? Controleer of uw reisverzekering geldt in dit land. Check tevens wat de richtlijnen zijn met betrekking tot reizen naar dit land. Als er vanwege corona wordt aangegeven dat het niet veilig is, dan gelden er andere regels. Dit heeft ook gevolgen voor uw reisverzekering.

Het is ook verstandig om uw autoverzekering even na te lopen. Geldt deze in het vakantieland? En heeft u een dekking voor pechhulp? Zo niet, dan kunt u deze er aanvullend bij verzekeren.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap