Vanaf 2018 meerdere energieleveranciers op een adres

16-03-2017 | Energieleverancier

Afbeelding

Vanaf 2018 moet het voor consumenten en bedrijven mogelijk zijn om een contract te hebben bij meerdere energieleveranciers voor de levering van elektriciteit op een enkel adres. Zo kan dan een consument bijvoorbeeld een aparte energieleverancier hebben voor de laadpaal, of kan een bedrijf zelf opgewekte energie terugleveren aan een leverancier die daar meer voor betaald dan de huidige energieleverancier. Dat meldt de ACM op haar website.

Hoe zit het met vastrecht en netbeheer kosten?
Maar hoe zit het dan met het vastrecht en de kosten die gerekend worden door de netbeheerder? De kosten voor het netbeheer zullen waarschijnlijk gelijk blijven, omdat netbeheer kosten regio afhankelijk zijn en de infrastructuur waardoor de energie geleverd wordt niet aangepast hoeft te worden. Maar hoe zit het dan met vastrecht? Verschillende energieleveranciers rekenen verschillende vastrecht tarieven. Deze verschillen zijn ook nog eens vrij groot. Wanneer er dan gebruik wordt gemaakt van meerdere energieleveranciers op een enkel adres, ontstaat de vraag welk vastrecht dan betaald moet gaan worden. Hierop heeft de ACM helaas nog geen antwoord. Tot de mogelijkheden behoren onder andere het gelijk trekken van het vastrechttarief, verdeling van de kosten of afschaffing van het vastrecht. De afschaffing van het vastrecht zou dan bijvoorbeeld opgevangen kunnen worden door ook de heffingskorting af te schaffen.

Meerdere energieleveranciers vergelijken in 2018
Omdat het voor consumenten en bedrijven nog steeds loont om over te stappen van energieleverancier via een energievergelijker, is het noodzakelijk dat ook deze een update ondergaan om het voor gebruikers mogelijk te maken direct te kunnen zien of zij wellicht goedkoper uit zijn bij een enkele of toch meerdere energieleveranciers. Hierbij zou dan ook saldering meegenomen moeten worden om tot een goed resultaat te kunnen komen. Omdat wij op Totaalbesparen.com gebruik maken van de vergelijkingsmodule die op het moment het beste aanbod toont, zal het maar zo kunnen zijn dat ook onze vergelijkingsmodules in de aanloop naar 2018 geregeld vervangen zullen worden.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01