Vele klachten leiden tot eigen keurmerk in energiesector

07-10-2019 |

Afbeelding

Agressieve en misleidende verkoop. Vele mensen hebben er mee te maken gehad. De energiesector heeft er genoeg van. Elf energieleveranciers, en enkele distributeurs die gebruik maken van intermediairs, zitten achter de oprichting van het keurmerk. “Het register moet de louche verkopers eruit filteren”, aldus Patrick Jordens van de Stichting Integriteit en Transparantie Energieadvies.

Vele klachten zijn aanleiding voor de komst van het keurmerk. Sinds het begin van dit jaar zijn er vele onthullingen, door het Algemeen Dagblad (AD) over oneerlijke verkoop door energiemaatschappijen. Er is steeds meer agressieve en misleidende verkoop. Het nieuws werd door de de Stichting Integriteit en Transparantie Energieadvies vanochtend bekendgemaakt middels een persbericht. Het beheer van het Centraal Intermediair Register Energiemarkt (CIRE) ligt in handen van de stichting.

Het doel van CIRE is dat verkopers van energiecontracten zich kunnen aanmelden. “Zij gaan daarmee op voor een transparantiekeurmerk waar duidelijke eisen aan verbonden zijn. De energiesector wil hiermee bewerkstelligen dat klanten op een goede manier het energie aanbod krijgen dat ze op prijs stellen, en dat niet goed functionerende wederverkopers niet meer door de sector worden ingezet.”

De energiesector hoopt op deze manier dat klanten een energie aanbod krijgen dat ze op prijs stellen. “En dat niet goed functionerende wederverkopers niet meer door de sector worden ingezet.”

Voorwaarden

Het keurmerk wordt niet zomaar gegeven. Intermediairs zullen aan bestaande wet- en regelgeving moeten voldoen, zoals het respecteren van het bel-me-niet register. Ook moet het duidelijk zijn wie de eigenaar is, de handelsnamen die worden gebruikt om bijvoorbeeld te bellen moeten vindbaar zijn en er moet contact kunnen worden opgenomen. Tot slot zal de online reputatie worden bijgehouden op meerdere klachtenforums. Speciaal hiervoor is er software ontwikkeld. Er zullen ook mensen voor worden aangenomen.

Vergelijken via Totaalbesparen.com


Energie vergelijken via onze energievergelijker kan nog steeds. Wij adviseren namelijk niet en wij vragen in onze vergelijker geen persoonsgegevens van u. Wij zullen u daarom ook nooit bellen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01