Verkoop honden neemt toe, moet u hem verzekeren?

23-02-2021 |

Afbeelding

Door corona zijn we steeds vaker buiten en wandelen we wat af. Wel zo gezellig om dat samen met iemand te doen. De verkoop van puppy's is hierdoor enorm gestegen. Dat meldt NU.nl. En niet alleen de verkoop, maar ook de verkoopprijzen van puppy's stijgen explosief. Wel worden we voor een aantal zaken gewaarschuwd.


"Een pup hebt u voor 10 tot 15 jaar"


Josefien Wallet-Vink werkt bij het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) en signaleert een toename in het aantal gekochte pups: "Als al die mensen zich maar afvragen of de hond na corona ook nog in hun leven past. En kunnen ze alle bijkomende kosten betalen, ook als zij eventueel hun baan verliezen? Een pup koop je voor tien tot vijftien jaar, dus je moet echt financieel vooruit plannen."

Hond verzekeren of niet


Bijna alle honden worden weleens ziek, maar de ene hond heeft meer pech dan een ander. Last van het gebit, een oorontsteking of een ongeluk, het kan allemaal zo gebeuren. Dan is het vaak prettig als de kosten worden gedekt. Dat kan met een hondenverzekering. Het afsluiten hiervan is niet verplicht, maar doen wel steeds meer mensen. Het is een soort zorgverzekering voor honden. Heeft het hondje medische zorg nodig, dan wordt dat gedekt. Denk aan een consult bij de dierenarts, medicatie of een operatie.

Het afsluiten van een hondenverzekering kost een paar euro per maand. Afhankelijk van de hond en uw wensen. Houdt hier rekening mee voordat u een hondje koopt. Niet alleen de hond zelf kost geld, maar ook alles dat daarbij komt kijken, zoals een verzekering, maar ook het voer, speeltjes, een mand en nog veel meer.

Illegale puppyhandel


Omdat de vraag naar puppy's zo enorm stijgt, is de illegale handel ook boven komen drijven. Hondenfokkers worden platgebeld en de illegale handel wordt met lede ogen aangezien. De Dierenbescherming is kritisch en wijst mensen erop dat een puppy geen impuls aankoop moet zijn.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01