Verzekeraar maakt verlies op WA-verzekering auto

17-06-2019 | Autoverzekeraar

Afbeelding

Al jaren zijn verzekeraars in Nederland meer kwijt aan de WA autoverzekering dan deze opleveren. Dat meld RTL Z op basis van een bericht van De Nederlandse Bank. Op de meer uitgebreide casco verzekeringen verdienen verzekeraars nog wel. De reden waarom verzekeraars de premies zo laag houden? De moordende concurrentie op de autoverzekeringen markt. Toch verdienen verzekeraars ook op de betaalde WA premies.


Premie autoverzekering zou 13% hoger moeten zijn

Volgens De Nederlandse Bank zouden verzekeraars de premies voor WA autoverzekeringen met gemiddeld 13% moeten verhogen om de markt gezond te houden. Zoals het nu gaat zijn verzekeraars bijna elk jaar weer meer kwijt aan betaalde schades. In 2018 hebben verzekeraars maar liefst 308 miljoen euro moeten bijleggen voor de WA verzekerden, op een gezamenlijk inkomen van 2,3 miljard euro dat jaar. Volgens De Nederlandse Bank zijn deze grote tekorten schadelijk voor de stabiliteit in de sector. Een prijsverhoging van 13% zou trouwens de WA autoverzekeringen alleen kostendekkend maken.


Verzekeraar verdient met beleggingen

De verzekeraars vechten elkaar de tent uit waardoor premies steeds lager worden gemaakt om de concurrentie aan te kunnen gaan. Daardoor boeken verzekeraars grote verliezen op de geïnde premies. Toch maken de verzekeraars ook op de WA verzekeringen nog winst. Met de premie die u betaald wordt namelijk door de verzekeraars gespeculeerd op de beurs. En dat gaat de grote verzekeraars erg goed af, getuige de omzetting van een verlies van 308 miljoen euro naar een uiteindelijke winst van 59 miljoen op de betaalde WA premies. Dit is dan ook een reden voor de verzekeraars om ervoor te kiezen de WA tarieven niet al te snel te verhogen.


WA-verzekeringen vergelijken

Niet alle verzekeraars houden de WA premies zo laag dat er verlies op wordt gemaakt. En dat is nadelig voor consumenten. Daarnaast verhogen verzekeraars elk jaar de premies. Het is daarom zeker aan te raden om jaarlijks even te kijken of u bij uw huidige verzekeraar nog goed zit. Daarvoor kunt u gebruik maken van onze gratis autoverzekering vergelijker.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01