Verzekeraars storten geld autoverzekering terug. In Nederland ook?

22-09-2020 |

Afbeelding

In meerdere landen krijgen automobilisten geld terug van de autoverzekeraar. Waarom? Omdat tijdens de lockdown minder ongelukken plaatsvonden op de weg en verzekeraars daardoor minder schade hoefden uit te betalen. Zowel in Nieuw Zeeland, Frankrijk, Groot Brittannië en de Verenigde Staten krijgt men geld terug. Hoe zit dat eigenlijk in Nederland?

In Nederland nog geen geld terug


Nederlanders krijgen nog geen geld terug van de autoverzekeraar. De woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars, Paul Koopman, vindt dat niet zo goed. Hij zegt; "Het verschil met bijvoorbeeld Frankrijk of Nieuw-Zeeland en Nederland is de striktheid van de lockdown. In Nieuw-Zeeland en Frankrijk was er wekenlang nauwelijks een auto op de weg, terwijl de 'intelligente lockdown' het verkeersbeeld hier niet zo ontzettend veranderde."

Alleen verzekeraar Promovendum bood haar klanten twee maanden 10 procent korting op de premie aan.

Meer letselschade


Koopman zegt daarnaast “Paradoxaal genoeg zagen we in die periode opvallend veel letselschade. En juist die ongelukken zijn voor verzekeraars ontzettend duur." Ook het aantal dodelijke ongevallen op de weg bleek zo ongeveer gelijk als voor de crisis. "De premies van autoverzekering vergelijken worden berekend over een langere termijn, die worden niet per maand aangepast. Het is dus maar de vraag of die relatief korte periode met minder verkeer hier ook voor lagere premies gaat zorgen. Er is jarenlang minder premie ontvangen dan dat er aan schade moest worden uitgekeerd. Misschien dat de premies voor volgend jaar verlaagd worden, maar dat is nu nog echt niet zeker.", aldus Koopman.

Benieuwd wat u bij een andere verzekeraar betaalt? Start dan met een autoverzekering vergelijken.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01