Verzekeren van nieuwere voertuigen, wat is mogelijk?

18-05-2020 |

Afbeelding

Als u op straat bent ziet u allerlei voertuigen voorbij komen. Natuurlijk zien we aloude stadsfiets en een auto. Maar als u goed oplet ziet u nog veel meer. Denk maar eens aan de elektrische fiets, de elektrische bakfiets, een speed pedelec, een hoverboard of een elektrische scooter. Ook deze nieuwere voertuigen kunnen en moeten soms zelfs verzekerd worden.Elektrische fietsen


Elektrische fietsen zien we steeds vaker en in allerlei formaten. U heeft vast ook wel eens een elektrische bakfiets voorbij zien komen met 3 kinderen voorin. Super handig voor gezinnen die een afstand moeten overbruggen naar school of naar opa en oma. Het is niet verplicht om een elektrische fiets te verzekeren. Toch doen veel mensen het wel, omdat het dure fietsen zijn en dieven ze maar al te graag stelen.

Speed pedelec verzekering verplicht


Een speed pedelec is een snelle fiets, maar ook weer geen brommer of scooter. U moet namelijk zelf meetrappen, maar het heeft wel een kenteken. Een gele welteverstaan. U kunt er een snelheid mee bereiken tot 45 kilometer per uur. Het afsluiten van een speed pedelec verzekering is verplicht. Er zijn drie verschillende dekkingen waaruit u kunt kiezen. De WA verzekering voor de speed pedelec is verplicht. Daarna heeft u de WA+ dekking en de Allrisk dekking. Deze twee dekkingen zijn duurder dan de WA.

Scooters en bromfietsen


Waarschijnlijk wel bekend; een scooter verzekeren is verplicht. Net als een bromfiets. Ook hier geldt dat de WA dekking verplicht is. Een uitgebreidere dekking mag, maar hoeft niet. Met de WA dekking bent u verzekerd voor de schade die u toebrengt aan de ander. Schade aan uw eigen scooter of bromfiets zijn niet gedekt. Ook diefstal wordt niet vergoed onder de WA dekking.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap