Vodafone start met uitrol 5G netwerk in Nederland

28-04-2020 |

Afbeelding

Vodafone start vanavond met de uitrol van het 5G netwerk in Nederland. Vodafone is daarmee de eerste provider die 5G aan haar klanten aanbiedt. Er wordt gestart met een uitrol over de helft van Nederland. Verwacht wordt dat eind juli iedere Vodafone klant gebruik kan maken van het snellere 5G netwerk. Belangrijk is wel dat klanten een toestel hebben die het 5G netwerk ondersteunen.Binnen een week 5G netwerk


Klanten met een toestel die het 5G netwerk aankunnen en een Red telefoon abonnement hebben, kunnen binnen een week gebruik maken van het 5G netwerk. Dit kan onder meer voor klanten die in het bezit zijn van een Samsung Galaxy S20 G5, S20+, S20 Ultra en OPPO Find X2 Pro. Vodafone klanten hoeven hiervoor niet extra te betalen.

Geen 5G beschikbaar, dan automatisch naar 4G


Het 5G netwerk kan als eerst in de Randstad, Zuid-Nederland en in de grote steden van Nederland gebruikt worden. Is er geen 5G beschikbaar? Dan wordt er automatisch teruggeschakeld naar een 4G-verbinding.

Waarom 5G netwerk?


5G biedt nog sneller internet en een snellere upload en download snelheid. Streamen, filmpjes kijken etc gaat daarmee allemaal sneller. Vodafone geeft aan dat het bij de start slechts om een kleine verbetering gaat van 10 procent snellere downloadsnelheid. Pas later wordt dit verhoogd tot 1Gbps. Met name voor het kijken van filmpjes en gamen zal de verandering merkbaar zijn.

Extra kosten


Het versnelde 5G netwerk zal voor Vodafone klanten geen extra kosten met zich meebrengen. Bent u benieuwd of u niet teveel betaalt voor uw rekening? Hier kunt u onze alles-in-1-pakketten vergelijken.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01