Volgend jaar 147 miljoen euro extra wegenbelasting

18-12-2019 |

Afbeelding

Iedere autobezitter betaalt wegenbelasting. Volgend jaar betalen de autobezitters gezamenlijk 147 miljoen euro meer aan wegenbelasting. Dit heeft drie redenen: (1) door de verhoging van de tarieven, (2) door de toename van het aantal auto’s en (3) door de fijnstoftoeslag voor dieselauto’s. Dat laat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) weten naar aanleiding van nieuwe cijfers.Wie ontvangt de wegenbelasting?


Het Rijk is de grootste belanghebbende en ontvangt het grootste deel, met 131 miljoen euro. Daarnaast ontvangen de provincies samen 16 miljoen euro meer dan in 2019. Per provincie verschilt het bedrag dat autobezitters betalen aan wegenbelasting. Mensen uit Friesland gaan volgend jaar het sterkst omhoog, doordat een tijdelijke lastenverlichting die vanaf 2015 gold, verloopt.

Als voorbeeld: Iemand met een benzineauto van 1200 kilogram betaalt in Noord-Holland 139 euro per kwartaal, terwijl die in Drenthe 156 euro kwijt zou zijn. (Bron: Radar)

Afhankelijk van de provincie waarin u woont betaalt u ook een hogere of lagere premie voor autoverzekeringen.

Fijnstoftoeslag


Mensen met een dieselauto gaan door de fijnstoftoeslag fors meer betalen aan belasting. Als voorbeeld: Een eigenaar van een even zware dieselauto betaalt in Drenthe dit jaar 314 euro en dat stijgt volgend jaar naar 366 euro.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap