Voucher accepteren voor geannuleerde vlucht is niet verplicht

14-05-2020 |

Afbeelding

Tijdens deze corona crisis wordt er - zoals we allemaal weten - nauwelijks meer gevolgen. Toch hadden al veel Nederlanders een lekkere vakantie in het vooruitzicht die nu niet door kan gaan. Voor vluchten die geannuleerd worden, worden veelal vouchers gegeven ter compensatie. Hiermee kunnen klanten op een later moment alsnog vliegen naar een gewenste bestemming. Het is echter voor consumenten niet verplicht om zo’n voucher te accepteren. Heeft u liever uw geld terug, dan kunt u dat opvragen.

Voucher zodat vliegmaatschappijen niet failliet gaan


De vouchers worden gegeven zodat de vliegmaatschappijen de kosten niet terug hoeven te betalen aan haar klanten. Zouden ze dat wel doen, dan is de verwachting dat veel maatschappijen failliet zouden gaan. Iets wat wij als consumenten natuurlijk ook niet willen, want dan kunnen we na deze crisis ook niet meer vliegen.

Duizenden vluchten geannuleerd


Inmiddels zijn er al vele duizenden vluchten geannuleerd. De kosten lopen enorm op en het is nog maar afwachten wanneer er weer gevlogen gaat worden. Transavia maakte deze week bekend dat zij vanaf juni per week gaan bepalen wanneer en hoeveel vliegtuigen er de lucht in gaan. "We hebben gezocht naar een goede balans tussen de nodige flexibiliteit die deze situatie van ons vraagt én de wens van passagiers om weer te reizen. Hotels en restaurants gaan op beperkte schaal open en bezoeken aan vrienden en familie om elkaar in het buitenland te ontmoeten, worden weer vaker mogelijk. Langzaam en voorzichtig zetten wij nu de eerste stappen om dit weer mogelijk te maken en mensen samen te brengen.", aldus CEO Marcel de Nooijer.

Transavia tickets


Heeft u eerder een ticket gekocht bij Transavia, dan zult u een voucher ontvangen zodra de vlucht geannuleerd moet worden. Deze voucher is geldig tot en met oktober 2021. Heeft u een ticket voor de periode van 4 juni tot en met 30 september? Dan kunt u deze gratis omboeken.

Gaat u dit jaar nog op vakantie als dat weer kan? Vergelijk hier uw reisverzekering.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap