Wat doen bij negatief reisadvies als u op vakantie bent?

01-08-2020 |

Afbeelding

Het reisadvies van een aantal landen en regio’s wijzigt per week. Gaat u op vakantie? Houdt het reisadvies dan goed in de gaten. Voor een aantal landen geldt al code oranje. Dit betekent dat alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan. Vakanties dus niet. Een negatief reisadvies geldt momenteel voor Kroatië, Zweden, Bulgarije en Roemenië. Ook in delen van Portugal is het niet mogelijk om op vakantie te gaan. Als u binnenkort op vakantie gaat, wilt u natuurlijk weten wat u moet doen als het reisadvies ineens wordt gewijzigd.

Reisadvies wordt voor uw vakantie aangepast


Wordt het reisadvies van uw vakantieland aangepast, voordat u vertrekt? Pas uw vakantie dan zo snel mogelijk aan. Heeft u bij een reisorganisatie geboekt, dan zullen zij de reis annuleren. U zult dan een voucher voor het reeds betaalde bedrag ontvangen of een alternatieve reis aangeboden krijgen. Indien u de reis zelf heeft geboekt, dan dient u deze zelf te annuleren. Gaat u alsnog, dan zal uw reisverzekeraar niets vergoeden bij een eventuele uitbraak. Daarnaast loopt u het risico om besmet te raken. Ook dient u in thuisquarantaine te gaan zodra u weer in Nederland bent.

Reisadvies wordt tijdens uw vakantie aangepast


Bent u al op de plaats van bestemming en wordt dan het reisadvies aangepast? Dat is heel vervelend! U dient op dat moment zo snel mogelijk terug te keren naar Nederland. Met de auto is dat wellicht lastiger dan met het vliegtuig. U kunt contact opnemen met uw reisverzekeraar. Besluit u tegen het advies in om te blijven? Dan kunt u geen aanspraak meer maken op uw reisverzekering.

Let op: heeft u uw reis zelf geboekt, dan betaalt u zelf de kosten van uw terugkeer. Repatriëring als gevolg van een corona uitbraak is niet meer gedekt.

Check hier het reisadvies van uw vakantieland.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01