Wat u kunt doen om de klimaatverandering tegen te gaan

16-01-2018 | Klimaatverandering

Afbeelding

Steeds meer energieleveranciers willen binnen nu en 100 jaar volledig over zijn op groene energie. Ieder jaar stappen er een groot aantal mensen over naar groene energie. Maar waarom precies?

De hoofdreden: Als we niet overgaan naar duurzame energie gaan we onze klimaatdoelen nooit halen. Er moet snel afscheid worden genomen van fossiele brandstoffen. Doen we dit niet, dan kunnen toekomstige generaties niet profiteren van de gunstige leefsituatie op aarde die we momenteel ervaren.

Andere redenen waardoor men overgaat op duurzame energie:
• Olie, aardgas en kolen raken uiteindelijk op. We moeten nu al op zoek gaan naar alternatieven, voor het te laat is.
• De vraag naar olie is hoog en zal alleen maar hoger worden. Binnenkort zal de vraag hoger zijn dan het aanbod. Met duurzame energie is het niet meer nodig om deze fossiele brandstof te moeten importeren.
• Zon, wind en water zijn onuitputtelijke bronnen van energie. Deze zijn voor iedereen toegankelijk. Na een investering in het begin zult u uiteindelijk wel goedkoper uitkomen, want dan profiteert u in feite van gratis te verkrijgen energie.
• Er komt geen CO2 of ander gas vrij tijdens het opwekken van energie met deze natuurlijke bronnen.


Waarom hebben we vandaag dan nog geen 100% groene energie?

In Nederland wordt nu nog voor 85% tot 90% van de energie met fossiele brandstoffen opgewekt. Er is steun nodig vanuit de samenleving en de overheid om het tij te keren. Dit terwijl het land door blijft draaien. Gelukkig investeren er al veel leveranciers fors door in groene energie en schieten de windmolens uit de grond en de zonnepanelen uit het dak. Ook veel mensen gaan voor elektrisch rijden.

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan het tegengaan van de klimaatverandering? Kijk hier wat u zoal kunt doen:
1. Laat een Energiescan doen. Uw energieleverancier loopt samen met u door het huis om te kijken waar u kunt besparen. Vaak is dit geheel kosteloos.
2. Stap ook over op groene energie.
3. De grootste oplossing? Energie niet gebruiken. Is het licht genoeg? Zet dan uw lampen uit. Te koud binnen? Pak een fleece dekentje en trek uw sloffen aan. Te warm? Koop een zuinige ventilator. Neem een keer de fiets naar het werk (of het OV) en vier vakantie in de buurt in plaats van ver weg.
4. Consumeer anders. Minder met vlees en gebruik zo min mogelijk verpakkingen die van plastic zijn gemaakt.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01