Wat voor internet past bij jou?

14-12-2017 | Internet

Afbeelding

In de winkel vergelijk je truien en broeken met elkaar om te beslissen welke je koopt. Vreemd genoeg spreekt internet vergelijken minder voor zich. Weinig internetgebruikers controleren maandelijks hoeveel ze verbruiken. En dat terwijl je steeds meer op internet zit en het dus ook thuis een steeds grotere rol speelt. Dan heeft het zin om bij jezelf na te gaan welke manier van internetten het beste bij je past. Nee, dat gaat niet over waar je laptop staat of hoe je er bij zit. Je kijkt gewoon naar je internetgebruik om de goedkoopste deals te vinden, maar dan moet je weten wat voor internetter je bent.


Verschillende manieren van internetgebruik

Geen nood als je er nog amper aan internet vergelijken doet of weinig let op je eigen surfgedrag. Internetters verdeel je simpelweg onder in drie groepen. De eerste categorie zit alleen achter de computer om e-mails te lezen en te sturen. Ze gebruiken het internet vooral voor dit communicatiemiddel en doen verder weinig met hun internet. De tweede groep gaat een stap verder doordat ze behalve het e-mailen ook websites bezoeken. Je mag ze onder de gemiddelde internetter rekenen. De laatste categorie noemen we het fanatiekst omdat ze e-mailen, over het internet surfen en vaak downloaden, uploaden en gamen.


Voor een klein huishouden

Die fanatiekelingen maken dus het meest gebruik van het wereldwijde web. Hoe vaak je een beroep doet op de mogelijkheden van internet, zegt nog niet alles over je internetgebruik. Voor het berekenen van die totaalsom moet je ook onthouden met hoeveel personen je onder een dak woont. Kinderloze stellen of echtparen met heel jonge kinderen hebben minder gezinsleden in hun huishouden die internetten. Het ligt voor de hand dat drie internettende personen duurder uit zijn dan twee internetters – maar dit hangt wel af van het internetgebruik.


Voor een groot huishouden

De kosten hou je beperkt door ten eerste niet onnodig lang te verdwalen in de jungle die internet heet. Voor je het door hebt, ben je een paar uur verder. Vooral in grote gezinnen helpt het om bij te houden hoeveel uur in de week iedereen internet gebruikt en met welk doel ze dat doen. Als je het nauwkeurig nagaat dan krijg je een helder idee van het internetverbruik. Durf ook eens te kijken naar de mogelijkheden van een andere aanbieder en blijf altijd alert op wijzigingen. Iedere maand kan het zomaar gebeuren dat je meer of minder internet nodig hebt.


Internet dat bij je past

De meeste huishoudens betalen een vast bedrag per maand en koppelen dat aan de kosten voor hun telefoon en/of televisie. Zin heeft het absoluut om in de gaten te houden op welke tijdstippen jullie meestal internetten. Kruip je bijvoorbeeld in de avondenuren of in het weekend achter het beeldscherm, en vooral ook belangrijk; doet heel het gezin dat op dat moment (en wellicht de buurt)? Ook dat zijn punten om in gedachten te houden als je kritisch kijkt naar je internet, want hoe meer mensen op het internet, hoe sterker te verbinding moet zijn. Je kunt altijd bellen met een klantenservice van een provider of een internetvergelijker om in kaart te brengen wat je ongeveer nodig hebt. Doe dit vooral, want het kan je honderden euro’s op jaarbasis schelen – of een hoop frustratie door traag internet.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01