Windmolen in Deventer krijgt een eigen kijkerstribune

14-08-2015 | Windmolen

Afbeelding

Windmolens vallen niet overal in goede aarde, al lijkt Deventer voorlopig positief. De bouw van de windmolens binnen het Windpark Kloosterlanden is zelfs live te volgen, vanaf de tribune of via de sociale media. Een ieder die graag wil zien hoe de windmolen wordt gebouwd is daarvoor welkom op een speciaal neergezetten tribune. Er is plaats voor enkele tientallen toeschouwers, die op die manier betrokken kunnen raken bij de bouw van windmolens die voor meer duurzame energie moeten gaan zorgen.

Spectaculair gezicht
Het is Deventer Centraal dat als organisatie het plan maakte om een tribune neer te zetten, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van het spectaculaire gezicht. Er zullen grote kranen aanwezig zijn die enorme onderdelen hijsen, zoals de wieken van 46 meter lang. De wieken worden aan de gondel bevestigd en vormen op die manier stap voor stap de indrukwekkende windmolens. Het zijn de eigenaren van het windpark in Deventer, Pure Energie en energiecoöperatie Deventer Energie die samen iedereen uitnodigen om een kijkje te komen nemen en de ontwikkelingen zelf in de gaten te houden.

Bouw te volgen via sociale media
Het is vooraf lastig om aan te geven wanneer bepaalde werkzaamheden precies plaats zullen vinden, mede omdat de bouwers daarvoor afhankelijk zijn van bijvoorbeeld de weersomstandigheden. De bouw van de windmolens is daarom nauw te volgen via de verschillende sociale media, zodat geïnteresseerden op het juiste moment plaats kunnen nemen op de tribune en ze de spectaculaire momenten mee kunnen maken.

De tribune voor de bouw van de windmolens is het best bereikbaar vanaf de Rigastraat en Molbergsweg. In verband met de veiligheid staat de tribune niet op de bouwplaats zelf, al is het zicht er uitstekend. Bezoekers kunnen zorgeloos genieten van het spektakel, het is bovendien niet nodig om op voorhand voor een aanmelding te zorgen.

Updates via #PuurDeventer
Iedereen die de bouw van de windmolens door de energieleverancier en de andere partijen graag op de voet wil volgen via de sociale media kan gebruik maken van de hashtag #PuurDeventer. Alle updates zullen deze hashtag meekrijgen, waardoor geïnteresseerden geen bericht hoeven te missen. Daarnaast is er een winactie gelanceerd. De toeschouwer die de mooiste foto of video van de bouw maakt en deze vervolgens met de hashtag #PuurDeventer deelt via de sociale media kan rekenen op een persoonlijk bezoek aan de windmolen, zodra deze af is.

Windpark Kloosterlanden
Het gaat voorlopig om de bouw van twee windmolens in Deventer, die samen het Windpark Kloosterlanden gaan vormen. Het gaat om een project langs de A1, dat ontstaan is uit een samenwerking tussen de groene energieleverancier Pure Energie en de energiecoöperatie Deventer Energie. De windmolens zullen samen groene stroom gaan leveren aan zo’n 2.700 huishoudens, waardoor een grote groep bewoners daar gebruik van kan gaan maken. De inwoners van Deventer krijgen bovendien de mogelijkheid om extra voordelig stroom af te nemen bij het windpark via Deventer Energie. Pure Energie verzorgt de levering van deze energie aan de rest van Nederland.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Meer nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01