Zakelijk krediet oversluiten kan je als ondernemer duizenden euro's besparen

08-02-2018 | Lenen

Afbeelding

Als ondernemer kun je veel geld besparen door rente en voorwaarden van leningen met elkaar te vergelijken. Op deze manier kun je zien of het voor jou een goede keuze is om je zakelijk krediet over te sluiten. Online zakelijk geld lenen is momenteel een populaire vorm van financiering. Oversluiten is in veel gevallen geen slecht idee. Wij informeren je hier graag over.


Maak een vergelijking

Als je een vergelijking maakt, dan zal je zien dat de renteverschillen tussen de aanbieders behoorlijk groot zijn. Denk aan verschillen van 2% of meer. Door kredieten op rente en leningen beter onder de loep te nemen, zal je zien dat je als ondernemer duizenden euro’s kunt besparen. Heb je een doorlopend krediet met een interessante rente gevonden? Dan is het verstandig om eerst te informeren of het niet gaat om een tijdelijke actierente. Je zou namelijk duur uit kunnen komen als je alles hebt overgesloten en er dan een rentestijging komt. Het is namelijk toegestaan dat kredietverstrekkers het rentepercentage tijdens de looptijd verhogen.


Waarom doorlopend krediet oversluiten?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom jij als ondernemer je krediet wilt oversluiten. De meeste mensen denken hierbij direct aan lagere maandlasten. Er kunnen echter ook andere redenen zijn waarom het aantrekkelijk is om hier voor te kiezen. Het is namelijk ook mogelijk dat je naast de lagere maandlasten, ook betere voorwaarden aangeboden krijgt. Als je er voor kiest om doorlopend krediet over te laten sluiten, dan is het mogelijk dat hier kosten aan verbonden zitten. Dit kan per kredietverstrekker verschillen. Van een doorlopend krediet is het rentepercentage en de looptijd lening variabel. Om deze reden hoef je dan ook geen boete te betalen. Als je er voor kiest om een persoonlijk lening over te sluiten, dan dien je wel rekening te houden met een boete. Als je twijfelt is het aan te raden om even contact op te nemen met de kredietverstrekker om informatie op te vragen.


Hoe werkt het oversluiten doorlopend krediet?

Het oversluiten van doorlopend krediet is niet ingewikkeld, de oude lening wordt afgelost en er wordt een nieuwe lening afgesloten. Bekijk of de kredietverstrekker een oversluitservice aanbiedt. Dit is erg handig, omdat je nieuwe kredietverstrekker dan zorg zal dragen voor het oversluiten van de lening. Je zult het bedrag op je rekening ontvangen en daarmee kun je zelf de schuld inlossen van je oude kredietverstrekker. Je zult dan nog steeds als lener bij de bank geregistreerd staan. Het enige wat je daarna nog moet doen is het indienen van een verzoek om beëindiging bij je oude kredietverstrekker. Hierna zal je registratie als lener bij de bank komen te vervallen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01