Zijn spullen en tuinmeubels gedekt als u deze buiten laat staan?

07-08-2020 |

Afbeelding

Het is prachtig weer en voor velen gaat de vakantie naar het buitenland dit jaar niet door. Grote kans dus dat u veel in uw tuin leeft. Misschien heeft u een zwembad gekocht, staat er een mooie BBQ in de tuin staan en een fijne loungeset? En als u buiten bent dan neemt u waarschijnlijk ook uw telefoon of tablet mee. En wat nou als u naar binnen gaat en dit gesloten wordt? Of als u tuinspullen ‘s nachts buiten laat staan - want wie laat zijn BBQ nou níet buiten staan? - en dit wordt gestolen uit uw tuin? Wat is er dan gedekt? Wij vertellen het u hieronder.

Spullen gestolen uit de tuin, wat is gedekt?


Iedere keer uw BBQ of tuinmeubels naar binnenhalen nadat u ze heeft gebruikt? Wat een gedoe. Maar ze kunnen natuurlijk uit uw tuin gestolen worden. Overkomt u dit? Dan is de kans groot dat dit wordt vergoed door de verzekeraar. Hiervoor heeft u een inboedelverzekering nodig. Let erop dat het wel van belang is dat uw tuin of balkon afgesloten moet zijn. Dus de poort moet op slot staan.

Heeft u zelf spullen meegenomen van binnen naar buiten, zoals uw mobiel, tablet of speelgoed van de kinderen, dan is dit niet gedekt. Neem uw spullen daarom altijd weer mee naar binnen, want het is zonde als ze ineens weg zijn.

Hoe zit dat met fietsen? Als uw fiets gestolen wordt hangt het ervan af waar deze stond of het wordt gedekt of niet. Wordt uw fiets gestolen terwijl deze op slot in de garage stond? Dan is dit gedekt. Wordt uw fiets uit de voortuin gesloten? Dan is dit niet gedekt. Ook niet als hij op slot staat. Als uw fiets niet op slot staat, wordt hij überhaupt niet vergoed.

Spullen gestolen toen het raam of deur open stond, wat is gedekt?


De verzekering keert in dit geval alleen uit als er sporen van inbraak zijn. U bent er zelf voor verantwoordelijk dat uw woning op slot is en daarmee op een verantwoordelijke manier omgaat met spullen. Staan uw ramen of deur open, dan is er geen dekking vanuit uw inboedelverzekering. Alleen als er inbraaksporen zijn. Maak dan altijd melding bij de politie.

Zelf schade gemaakt in de tuin, wat is gedekt?


Bijna altijd worden schades door eigen schuld niet gedekt door uw verzekeraar. Laat u in uw huis iets vallen, dan dekt de verzekeraar dit wel. Maar zodra u naar buiten gaat niet meer.

Natuurlijk hoopt u dat schade en diefstal aan uw tuin niet voorkomt! Maar helaas komt het toch voor. Voor uw tuinmeubels en gereedschapspullen is het daarom verstandig om een inboedelverzekering af te sluiten.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01