Zit jij er warmpjes bij in de wintermaanden?

03-11-2017 | Besparen

Afbeelding

De wintermaanden komen er weer aan en dat betekend weer de tijd van regen, hagel, ijs en misschien zelfs wel sneeuw. Het is fijn om in de koude maanden een dak boven je hoofd te hebben maar ook is het belangrijk dat je er warm bij zit. De verwarming kun je zo hoog zetten als je zelf wilt en je kunt alles flink opstoken om de warmte in huis te houden maar zonder een goede isolatie gaat de warmte snel verloren en kost het handenvol met geld om het huis warm te houden. Als je je huis goed laat isoleren houdt dit de warmte binnen en daarom ondanks dat het wel wat kost verdient het zichzelf in feite terug door de vermindering in kosten aan energie. Kies daarom verstandig en laat desnoods iemand ernaar kijken of het in jouw geval het waard is om alles nog verder te laten isoleren en in hoeverre het huis al goed geïsoleerd is.


Isolatiemateriaal, de soorten isolatie en subsidie

Isolatie zit niet alleen in de muren maar ook in de vloer, het dak en in de spouw. De spouwmuurisolatie is een van de meest populaire isolatiemaatregelen die we kennen. Dit komt doordat het een vrij goedkope klus is en een snelle klus. De spouwmuurisolatie zorgt voor een flinke besparing op uw energiekosten en dat komt doordat het echt een goede isolator is. Een andere minder populaire isolatiemaatregel is de vloerisolatie. Dit mag echter niet vergeten worden omdat de meeste warmte het huis verlaat via de vloer. Indien er geen vloerisolatie is toegepast voelt de vloer vaak koud aan en daardoor is de vloerisolatie niet alleen goed voor de energierekening maar ook voor de sfeer in huis. Nu zal je misschien denken dat het een dure klus is maar wanneer je 2 isolatiemaatregelen combineert krijg je 20% van de kosten terug door de subsidieregeling van De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.


Energiebesparing, geld terugverdienen en het juiste bedrijf

De energiebesparing levert natuurlijk weinig op maar het bespaart je wel een hoop uitgaven. Daardoor is het geen oplevering maar een vermindering van kosten wat eigenlijk net zoveel voordeel levert voor jou. Indien je liever geld verdiend door middel van energiebesparing dan kun je beter kiezen voor zonnepanelen. Binnen 6 tot 8 jaar tijd heb je jouw investering terugverdiend en de woning krijgt hierdoor meer waarde. Het isolatiemateriaal heb je aan energiebesparing binnen 2-4 jaar tijd terugverdiend. Bekijk eens de website van Energie-control.nl. Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt om te beginnen met het besparen op de vaste lasten. Zo kan jij ook nog eens extra keer op vakantie of nét even dat extra klusje in huis afmaken. Ga dus goed voorbereid de wintermaanden in en laat jouw huis goed controleren/ isoleren. Bekijk informatie.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01