Zon en wind zorgt voor productierecord groene stroom

22-04-2020 |

Afbeelding

Dinsdag is er een record hoeveelheid groene stroom opgewekt. En dat is goed nieuws. De laatste dagen wordt record na record verbroken door het goede weer. In deze periode schijnt er gemiddeld twee keer zoveel zon dan dezelfde periode vorig jaar.

Productierecord op dinsdag


Afgelopen dinsdag werd er een nieuw record gevestigd. Dit was het resultaat van de felle zon en de sterke oostenwind op die dag. Zonnepanelen en windmolens draaiden daardoor op volle toeren.

10 miljard watt opgewekt


Er werd dinsdag bijna 10 miljard watt aan groene stroom geproduceerd. Dit betekent dat twee derde van de elektriciteit in Nederland werd geleverd door zonnepanelen en windmolens. Een enorme hoeveelheid en heel goed nieuws voor het milieu.

Enorme toename zonnepanelen


Ook de grote toename aan zonnepanelen werkt goed mee. Steeds meer huizen worden voorzien van zonnepanelen en deze is met maar liefst 50 procent toegenomen. De verwachting is dat dit door blijft stijgen.

Energiekosten


Nu we in Nederland massaal thuiswerken werd verwacht dat het energieverbruik in de huizen zou stijgen. Maar dat is enorm meegevallen. Door de zonnige dagen worden de huizen overdag goed verwarmd en is het aanzetten van de kachel niet noodzakelijk. De rekening stijgt daarom voor veel huishoudens niet enorm. Wilt u besparen op uw energierekening? Gebruik onze energievergelijker en ontdek wat u kunt besparen.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01