Zonder vergelijkingssites géén transparantie

24-04-2015 | Vergelijkers

Afbeelding

Pricewise reageert op publicatie facturen door Ditzo

Naar aanleiding van haar eerdere PR onderzoek over vergelijkingssites heeft Ditzo vandaag de facturen van enkele vergelijkingssites gepubliceerd, waaronder die van Pricewise. Omdat ook Pricewise transparantie hoog in het vaandel heeft staan, lichten wij graag onze vergoeding toe. Vergoedingen van Euro 200,- waar Ditzo over spreekt wordt door de gepubliceerde factuur van Pricewise tegengesproken. Bij Pricewise gaat het over een vergoeding van Euro 120,-, die over de gemiddelde looptijd van de verzekering Euro 40,- per jaar bedraagt. Voor dit bedrag levert Pricewise een groot aantal essentiële diensten voor de consument.

Volledig transparant
Pricewise investeert voortdurend in haar vergelijkings-software, die het consumenten mogelijk maakt om eerlijk en volledig transparant alle verzekeraars (en energieleveranciers) met elkaar te vergelijken. En wil een consument overstappen, dan helpen we hierbij. Zo beschikt Pricewise over een opgeleide en gecertificeerde klantenservice om consumenten bij al hun vragen te ondersteunen. Zowel tijdens het vergelijken als het overstappen. Maar ook daarna. Ditzo klanten kunnen altijd bij Pricewise terecht met vragen over schade afhandelingen of andere zaken. Daarnaast zijn onze Verzekeringsexperts elke dag bezig om alle polisvoorwaarden door te spitten om elk addertje boven het gras te halen en zo inzichtelijk te maken voor de consument. En onderhandelen onze Product Managers met alle verzekeraars om de beste deals voor de consument te regelen en de soms hoge premies onder druk te zetten.

Complete aanbod
Pricewise begrijpt dat de concurrentiedruk door deze transparantie niet altijd in het voordeel is van DItzo. Zonder onze vergelijkingsdiensten zou het voor de consument een onmogelijke opgave zijn om verzekeraars of energieleveranciers met elkaar te vergelijken. En zou de verzekeringsmarkt (en energiemarkt) nooit transparant zijn. Ter aanvulling, Pricewise is volledig zelfstandig en onafhankelijk. Wij laten onze vergoedingen op geen enkele manier de resultaten van een vergelijking beïnvloeden. Consumenten kunnen via Pricewise het complete aanbod van verzekeringen vergelijken en bekijken. Ook van verzekeraars waar we geen overeenkomst mee hebben. Ook na het opzeggen van onze jarenlange samenwerking, nemen we Ditzo gewoon mee in onze vergelijking. Onderzoek door toezichthouders ACM en AFM bevestigen het positieve effect van onafhankelijke vergelijkingssites in het belang van marktwerking en de consument.

Kortom, het is een mooie PR stunt van Ditzo, die pleit voor meer transparantie. Terwijl het consumenten diezelfde transparantie tegelijkertijd ontneemt. Het zou DItzo sieren als ze ook de facturen van al hun jaarlijkse mediabestedingen zou publiceren. En de acquisitiekosten van deze inspanningen zou doorberekenen in de kosten per polis/klant. Bij deze investering kun je je afvragen of de voorkeur van de consument uitgaat naar dure TV spotjes of naar vergelijkingssites, die een transparante vergelijking voor consumenten mogelijk maken.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Meer nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01