Bel 085 3035 744 voor hulp bij overstappen

Zonnepanelen huren? Het kan ook anders

Zonnepanelen huren? Het kan ook anders

Zonnepanelen huren? Het kan ook anders

Onderwerp: Zonnepanelen
Datum: 14 AUG 2016

Het huren van zonnepanelen wordt steeds populairder. Het kopen van zonnepanelen vraagt om een grote investering. Het huren van zonnepanelen daarentegen niet. Toch is het huren van zonnepanelen niet echt voordelig te noemen. Verschillende media hebben berekend dat op de lange termijn (10 jaar) er uiteindelijk een klein verlies geboekt wordt ten opzichte van de levering van stroom door een energieleverancier. De consument is er daarentegen wel zeker van dat zij gebruikt maakt van echt groene stroom.

Zonnepanelen huren op een andere locatie
Voor veel huishoudens is het niet haalbaar zonnepanelen op het eigen dak te plaatsen. Dit kan zijn omdat deze huishoudens gevestigd zijn in een appartement, de verhuurder het plaatsen van zonnepanelen niet toelaat, of het dak van de woning bv. constant in de schaduw ligt. Er is dan een mogelijkheid zonnepanelen te huren of adopteren op een andere locatie. De zonnepanelen zijn dan van u (de huurder), maar bevinden zich op een externe locatie. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk dakruimte te huren van een buurman om daar zonnepanelen te mogen plaatsen.

Stroom van de buren kopen
Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is niet noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van stroom opgewekt uit zonnepanelen. Sinds kort maakt een nieuwe generatie van energieleveranciers het mogelijk stroom te kopen uit de buurt welke is opgewekt d.m.v. zonnepanelen en windmolens. Zo levert Vandebron hoofdzakelijk stroom opgewekt d.m.v. windmolens en bestaat er sinds kort het nieuwe initiatief, Powerpeers, welke het mogelijk maakt stroom die aan het eind van de straat is opgewekt te gebruiken.

Vandebron en Powerpeers
‘De macht ligt niet meer bij de grote (energieleveranciers), maar bij de kleine’. Dit is het principe waar de nieuwe energieleverancier vanuit gaat. Geen grote kolencentrales, maar woningen met zonnepanelen. Geen grote waterturbines, maar een windmolen bij de boer in de tuin. Vandebron en Powerpeers gaan er vanuit dat de consument steeds zelfvoorzienender wordt als het gaat om energie. Deze energieleveranciers bedienen dan ook vooral de consumenten die wel willen maar niet kunnen. Een uitgelezen kans voor deze consumenten omdat het nu toch wel kan.

Besparen met vergelijken

Gerelateerd nieuws

Meer nieuws over het onderwerp: Zonnepanelen

Eneco organiseert groepsaankoop voor zonnepanelen
18 JUN | zonnepanelen

Eneco behoort zowel in Nederland als in België tot de grootste energieleveranciers...

Zonnepanelen kopen of huren via de energieleverancier
09 OKT | zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen aanbrengen op uw dak en daarbij gebruik maken van een aanbieding via uw energieleverancier?...

Nuon-medewerkers maken gebruik van zonnepanelen
19 OKT | zonnepanelen

Nuon is een van de energieleveranciers die...

Tata Steel en Pure Energie realiseren 80.000 zonnepanelen op dak
23 NOV | zonnepanelen

Energieleverancier Pure Energie en Tata Steel slaan de handen ineen, om op...

Slim zonnepaneel zorgt voor energie, warmte en drinkwater
03 DEC | zonnepanelen

Het Zwitserse Airlight Energy werkt samen met IBM aan een bijzonder zonnepaneel. Het gaat om een zonnecollector...

Reacties op dit artikel

Ook reageren? Vul het formulier onder de reacties in.

  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Reageren op dit artikel

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaaktCopyright © 2014-2018 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy