Zonnepanelen huren? Het kan ook anders

14-08-2016 | Zonnepanelen

Afbeelding

Het huren van zonnepanelen wordt steeds populairder. Het kopen van zonnepanelen vraagt om een grote investering. Het huren van zonnepanelen daarentegen niet. Toch is het huren van zonnepanelen niet echt voordelig te noemen. Verschillende media hebben berekend dat op de lange termijn (10 jaar) er uiteindelijk een klein verlies geboekt wordt ten opzichte van de levering van stroom door een energieleverancier. De consument is er daarentegen wel zeker van dat zij gebruikt maakt van echt groene stroom.

Zonnepanelen huren op een andere locatie
Voor veel huishoudens is het niet haalbaar zonnepanelen op het eigen dak te plaatsen. Dit kan zijn omdat deze huishoudens gevestigd zijn in een appartement, de verhuurder het plaatsen van zonnepanelen niet toelaat, of het dak van de woning bv. constant in de schaduw ligt. Er is dan een mogelijkheid zonnepanelen te huren of adopteren op een andere locatie. De zonnepanelen zijn dan van u (de huurder), maar bevinden zich op een externe locatie. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk dakruimte te huren van een buurman om daar zonnepanelen te mogen plaatsen.

Stroom van de buren kopen
Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak is niet noodzakelijk om gebruik te kunnen maken van stroom opgewekt uit zonnepanelen. Sinds kort maakt een nieuwe generatie van energieleveranciers het mogelijk stroom te kopen uit de buurt welke is opgewekt d.m.v. zonnepanelen en windmolens. Zo levert Vandebron hoofdzakelijk stroom opgewekt d.m.v. windmolens en bestaat er sinds kort het nieuwe initiatief, Powerpeers, welke het mogelijk maakt stroom die aan het eind van de straat is opgewekt te gebruiken.

Vandebron en Powerpeers
‘De macht ligt niet meer bij de grote (energieleveranciers), maar bij de kleine’. Dit is het principe waar de nieuwe energieleverancier vanuit gaat. Geen grote kolencentrales, maar woningen met zonnepanelen. Geen grote waterturbines, maar een windmolen bij de boer in de tuin. Vandebron en Powerpeers gaan er vanuit dat de consument steeds zelfvoorzienender wordt als het gaat om energie. Deze energieleveranciers bedienen dan ook vooral de consumenten die wel willen maar niet kunnen. Een uitgelezen kans voor deze consumenten omdat het nu toch wel kan.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Bespaar direct tot € 517,-

Vul exact verbruik in
Direct naar resultaat

Gerelateerd nieuws

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01