Zorgverzekering kiezen in 3 stappen

10-02-2018 | Zorgverzekering

Afbeelding

Jaarlijks veranderen de premies van de zorgverzekeringen. Elk jaar in november en december heeft u de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Door te kijken naar de actuele prijzen kunt u voordeliger uit zijn bij een andere zorgverzekeraar. Een groot deel van Nederland zal daarom jaarlijks een nieuwe zorgverzekering kiezen.


Tips waar je op kan letten bij een zorgverzekering

1. Waarvoor ga je jezelf verzekeren?
Heb je alles wel nodig wat in je huidige pakket zit? Indien niet, dan kan je overwegen om bepaalde onderdelen juist wel of juist niet te verzekeren. Hierin kan je dan ook weer kosten besparen. Je hebt namelijk mogelijkheden tot het verzekeren voor fysiotherapie, kraamzorg, brillen/lenzen, alternatieve geneeswijzen en bijvoorbeeld tandartskosten. Wellicht zijn niet alle onderdelen even belangrijk voor jou als individu. Kijk hier dus goed naar.

2. Het eigen risico
Het eigen risico staat momenteel op €385,- euro. Dit kan elk jaar veranderen. U heeft de mogelijkheid om het eigen risico te verhogen en hierdoor minder te betalen per maand. Let wel op, wanneer u wel een ziekenhuisopname heeft, dan zult deze kosten wel direct moeten kunnen betalen. Dit moet daarom een weloverwogen keuze zijn.

3. Vergelijk zorgverzekeraars
Er zijn tientallen zorgverzekeraars in Nederland waarvan de meeste goed beoordeeld worden door de Nederlanders. Het is soms daarom ook helemaal niet erg om naar een andere zorgverzekeraar te gaan. Door over te stappen van zorgverzekering kunt u wellicht met hetzelfde pakket goedkoper uit zijn.

Met een nieuwe zorgverzekering kiezen kunt u dus elk jaar mogelijk geld besparen. Bij ZorgverzekeringKiezen.nl heeft u direct een overzicht met welke zorgverzekeringen het beste bij u passen op basis van de filters die u aangeeft. U wordt hierna doorverwezen naar de officiële website van de zorgverzekeraar waar u de zorgverzekering kan afsluiten.

Reacties op dit artikel (0)

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01