ZZP'ers kunnen het meest besparen

06-02-2018 | Besparen

Afbeelding

Als zelfstandige is het mogelijk om op diverse manieren geld te besparen. Er zijn namelijk veel voordelen waar jij speciaal als zelfstandige van kunt profiteren. Als zelfstandige is het fijn om zoveel mogelijk te besparen, het geld dat je bespaart kun je gebruiken om meer financiële zekerheid voor jezelf op te bouwen. Wij geven je graag meer informatie.


Bespaar op je zakelijke rekening

Als je als kleine ondernemer ervoor kiest om een zakelijke rekening te openen kun je profiteren van veel voordelen. Omdat er in Nederland veel aanbieders zijn van dergelijke rekeningen, kun je het meest besparen door zakelijke rekeningen met elkaar te vergelijken. Op deze manier is het mogelijk om de beste en voordeligste zakelijke rekening te kiezen voor jouw situatie. Het is niet verplicht om te kiezen voor een zakelijke rekening. Je zult echter wel profiteren van veel voordelen. Dankzij een zakelijke rekening is het onder andere mogelijk om je zakelijke- en privé inkomsten en uitgaven gescheiden te houden en kom je als bedrijf ook een stuk professioneler over.


Boekhouding zelf doen

Als beginnende zelfstandige is het goed te doen om je eigen boekhouding te regelen. Hier hoef je geen dure accountant voor in te schakelen. Probeer vanaf het begin je zaken overzichtelijk te houden en probeer alles bij te houden. Er zijn allerlei online boekhoudprogramma’s die je kunnen helpen om dit gemakkelijker te maken. Als je merkt dat je het overzicht kwijt raakt of dat het je te ingewikkeld wordt, dan is het altijd nog mogelijk om er een boekhouder bij te halen die je hierbij kan helpen.


Verzekeringen regelmatig onder de loep nemen

Als zelfstandige is het aan te raden om regelmatig je verzekeringen nader te bekijken. Als je dit niet doet, dan laat je veel euro’s liggen en dat is zonde. Er zijn handige vergelijkingswebsites die je kunt gebruiken om te bekijken of je momenteel teveel uitgeeft aan een verzekering. Denk bijvoorbeeld aan diverse bedrijfsverzekeringen, maar ook je zorgverzekering en je uitvaartverzekering. Als je thuis werkt is het zeker verstandig om ook eens te bekijken of je bij een andere energieleverancier goedkoper uit bent. Door de kiezen voor de goedkoopste aanbieder is het voor jou als zelfstandige mogelijk om tot honderden euro’s per jaar te besparen op je verzekeringen.


Zakelijke reiskosten declareren

Een zakelijke lunch of een meeting om een opdracht te bespreken? Als zelfstandige is het mogelijk dat jij je eigen auto gebruikt om zakelijke ritten te maken. Deze zakelijke ritten kun je gewoon declareren. Het is daarom verstandig om de bonnen altijd goed te bewaren. Als zelfstandige heb je ook de mogelijkheid om btw op brandstof die je zakelijk gebruikt af te trekken. Vooral als je op een gegeven moment meer zakelijke ritten maakt, kun je op deze manier veel geld op besparen.


Op tijd factureren

Het opmaken van facturen kan veel tijd in beslag nemen. Natuurlijk heb je het druk, hierdoor is het mogelijk dat facturen niet altijd op tijd de deur uitgaan. Het is aan te raden om per week een vast moment in te lassen om de facturen te versturen. Zo bespaar je veel tijd en krijg jij ook de betalingen op tijd binnen.

Reacties op dit artikel (1)
  • Jan

    Jan

    Op de zakelijke rekening valt inderdaad een hoop te besparen. Ik betaal momenteel maar liefst 65 euro per kwartaal aan de Rabobank.

Laat een reactie achter

* Uw e-mail adres wordt niet openbaar gemaakt

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01