Opstalverzekering afsluiten

Opstalverzekering online afsluiten

Het afsluiten van een opstalverzekering doet u snel online. Het online afsluiten van een opstalverzekering heeft verschillende voordelen. Het grootste voordeel is dat u op een onafhankelijke manier alle beschikbare opstalverzekeringen kunt vergelijken op basis van uw wensen. Daardoor ziet u direct welke verzekeraar in uw geval de goedkoopste opstalverzekering biedt. Dat scheelt uiteraard een boel tijd. De kans is ook groot dat u dezelfde verzekering kunt afsluiten tegen een lager tarief. Veel opstalverzekeringen in onze vergelijker worden namelijk aangeboden tegen actietarieven die via de verzekeraar zelf niet beschikbaar zijn. Maakt u gebruik van een actietarief? Let er dan wel op dat de tarieven na afloop van het initiƫle contract (meestal 1 jaar), verhoogd kunnen worden. Om te blijven besparen zult u dan weer opnieuw moeten overstappen. Een ander groot voordeel van het online overstappen is de bedenktijd van 14 dagen die wettelijk geregeld is voor online overstappers. Deze houdt in dat u de verzekering binnen 14 dagen, zonder opgaaf van redenen, kunt stopzetten. Wanneer u de opstalverzekering telefonisch afsluit heeft u geen recht op deze bedenktijd.

Overstappen van opstalverzekering

Heeft u al een opstalverzekering maar wilt u graag gaan overstappen? Dan is het handig om te weten dat de meeste verzekeraars geen overstapservice bieden voor de opstalverzekering. Dat houdt in dat u de oude verzekering eerst zelf zal moeten opzeggen. Vaak kunt u dit online doen via het persoonlijke account dat u bij de meeste verzekeraars ontvangt, maar enkele verzekeraars vereisen een telefonische- of schriftelijke opzegging. Wat het geval is voor uw verzekeraar kunt u achterhalen via de algemene voorwaarden van uw verzekeraar. U kunt natuurlijk ook gewoon even bellen.

Let op dat u niet (tijdelijk) onverzekerd bent. Het is daarom handiger om voor een korte periode twee opstalverzekeringen te hebben, dan geen enkele verzekering. U kunt met zowel de oude als nieuwe verzekeraar duidelijke afspraken maken over het moment waarop de oude opstalverzekering wordt stopgezet en de nieuwe ingaat. Hiermee voorkomt u dat u niet gedekt bent tegen schade aan uw woning.

Voor wie is de opstalverzekering?

De opstalverzekering is vooral bedoeld voor personen die in bezit zijn van een woning, of object dat huisvesting ten doel heeft. Dat kan bijvoorbeeld ook een woonboot zijn. Voor personen die een woning huren is bijna nooit een opstalverzekering nodig omdat de verhuurder deze normaal gesproken al heeft afgesloten. Het pand is dan immers niet van u en het heeft dan ook geen enkele zin het pand te verzekeren.

Hoewel een opstalverzekering niet wettelijk verplicht is, vereisen inmiddels alle hypotheekverstrekkers dat er een opstalverzekering wordt afgesloten alvorens een hypotheek te verstrekken. Indien u in bezit bent van een koopwoning met hypotheek, dient u dus altijd een opstalverzekering af te sluiten. Bent u in bezit van een koopwoning zonder hypotheek? Dan is het afsluiten van een opstalverzekering niet verplicht, maar zeker aan te raden. Schade aan uw woning wordt anders niet vergoedt en kosten ten gevolge van schade aan het woonhuis lopen al snel in de duizenden euro's. Dat is dan ook meteen de reden waarom hypotheekverstrekkers het afsluiten van een opstalverzekering verplichten.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap