Rechtsbijstandverzekering afsluiten

Waarom een rechtsbijstandverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering sluit u af wanneer u verwacht in de nabije toekomst juridische kosten te gaan maken. Heeft u recht op een toevoeging? Dan wordt het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering een stuk minder interessant. U heeft dan namelijk recht op (gedeeltelijke) gesubsidieerde rechtsbijstand. Dit wordt u gratis aangeboden door de raad, maar naarmate uw inkomen stijgt, stijgt het te betalen eigen risico ook sterk door. Verdient u meer dan € 27.000 per jaar? Dan heeft u helemaal geen recht meer op gesubsidieerde rechtsbijstand.

De rechtsbijstandverzekering is dus het meest interessant voor personen die met een hoog inkomen die verwachten binnenkort juridische kosten te gaan maken. Dat kunnen kosten zijn voor een echtscheiding, een foute aankoop of kosten die gemaakt worden bij een conflict met uw werkgever. Bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering is het wel handig om te bedenken welke soort juridische kosten u eventueel denkt te gaan maken. Voor een foute aankoop dient u bijvoorbeeld verzekerd te zijn voor consumentenzaken. Voor een conflict met uw werkgever dient u verzekerd te zijn voor werk en inkomen. Houdt hier goed rekening mee wanneer een rechtsbijstandverzekering afsluit, de kans is anders groot dat u niet verzekerd bent voor de kosten die u gaat maken.

Verschillende dekkingen

Naast de basisdekking, zijn er verschillende aanvullende dekkingen beschikbaar voor de rechtsbijstandverzekering. Dat zijn: consumentenzaken, werk en inkomen, belasting en vermogen, wonen en verkeer. Let er op dat u zich niet onnodig over verzekerd. De kans bestaat dat u al verzekerd bent voor juridische kosten in woning of verkeer via de autoverzekering of woonverzekeringen.

Consumentenzaken is de populairste aanvullende verzekering en vergoedt juridische kosten die gemaakt worden door een foute aankoop of verkoop. Daarnaast wordt ook de module werk en inkomen vaak gekozen. De aanvullende verzekering werk en inkomen is helaas wel een vrij prijzige aanvullende verzekering. De module consumentenzaken is daarentegen zeer goedkoop als uitbreiding. Ook de overige aanvullende modules zijn niet erg duur.

De beste rechtsbijstandverzekering afsluiten

De beste rechtsbijstandverzekering is uiteraard de verzekering die de juiste dekking tegen de laagste prijs biedt. Door gebruik te maken van de filters in onze vergelijker kunt u uw wensen vrij specifiek opgeven. Daardoor ziet u direct welke tarieven gehanteerd worden door de verschillende verzekeraars voor de pakketten die voldoen aan de door u opgegeven wensen. Heeft u een verzekeraar op het oog? Dan kan het ook handig zijn ervaringen van anderen te bekijken.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap