Doorlopende reisverzekering vergelijken

Geef aan naar welke reisverzekering u op zoek bent in onderstaande vergelijker, en u ziet direct welke verzekeraar de beste prijs biedt.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een verzekering die voor een bepaalde tijd doorloopt. De verzekering is dus niet alleen geldig tijdens een bepaalde periode waarop u op vakantie gaat, maar blijft geldig tot een bepaalde datum. Een doorlopende reisverzekering loopt meestal 1 jaar door nadat deze afgesloten is. Een kortlopende reisverzekering daarentegen, loopt automatisch af bij thuiskomst. Een doorlopende reisverzekering in basisvorm is zeker niet duur. Met enkele aanvullende verzekeringen kan de prijs wel aardig oplopen.

Maak een vergelijking

U maakt een vergelijking door allereerst in de bovenstaande vergelijker op te geven waarnaar u op zoek bent.

Verfijn uw resultaten

Nadat u de resultaten te zien krijgt, kunt u deze gaan verfijnen op basis van uw specifieke wensen.

Maak een goede keuze

Heeft u al uw wensen opgegeven? Dan kunt u een keuze gaan maken. Let daarbij ook op de voorwaarden.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Waarom een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering wordt vaak afgesloten door personen die geregeld naar het buitenland moeten of voor een lange periode op vakantie gaan. In principe kunt u er vanuit gaan dat wanneer u op jaarbasis meer dan 30 dagen in het buitenland bent, een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Daarnaast kunt u met een doorlopende reisverzekering ook vaak familieleden meeverzekeren. Bij een kortlopende reisverzekering dient u hiertoe voor elk gezinslid een aparte reisverzekering af te sluiten.

Of een doorlopende reisverzekering ook voor u een goede optie is, kunt u zelf bekijken. U kunt daartoe zowel kortlopende- als doorlopende reisverzekeringen vergelijken met de dekking die u graag zou willen hebben. U ziet dan direct welke verzekering voordeliger is. Let er wel op dat u het tarief voor de doorlopende reisverzekering vermenigvuldigt met 12. De doorlopende reisverzekering loopt namelijk minimaal 12 maanden.

Soms is het nodig een doorlopende reisverzekering af te sluiten omdat uw reis bijvoorbeeld te lang duurt voor een kortlopende reisverzekering. Dat kan het geval zijn bij een studie of stage in het buitenland en in verschillende andere situaties. Hoewel door sommige verzekeraars ook kortlopende reisverzekeringen worden aangeboden voor langere perioden, zijn deze een stuk duurder dan een doorlopende reisverzekering. Let hier op. Over het algemeen kan gesteld worden dat wanneer u meer dan 30 dagen op reis gaat, het voordeliger is een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Wie- en wat is verzekerd?

Wie- en wat verzekerd is met de reisverzekering, hangt vooral af van de vorm waarin de reisverzekering afgesloten wordt. Met een basisverzekering bent u verzekerd tegen de zogenaamde SOS kosten. Deze kosten kunnen het gevolg zijn van bijvoorbeeld een staking, een natuurramp of een anders situatie die buiten uw macht ligt. Daarnaast zijn er verschillende aanvullende reisverzekeringen beschikbaar waarmee onder andere schade of verlies van bagage vergoedt wordt, eventuele annuleringskosten voor u vergoedt worden of u kunt rekenen op pechhulp in het buitenland, mocht u met de auto op pad gaan. Welke aanvullende modules u afsluit, is aan u. Let er hierbij wel op dat u zich niet over verzekerd. Heeft u bijvoorbeeld al pechhulp in het buitenland of heeft u al een annuleringsverzekering afgesloten bij aanschaf van de reis? Dan hoeft u dit uiteraard niet nogmaals te doen.

Bij enkele verzekeraars zijn kinderen automatisch meeverzekerd, bij anderen dient u nadrukkelijk aan te geven dat u uw kinderen wilt meeverzekeren. Bij de doorlopende reisverzekering kan de verzekeraar vereisen dat de kinderen op uw adres staan ingeschreven. Het toevoegen van kinderen heeft meestal maar weinig invloed op de hoogte van de premie. Kinderen in een leeftijd tot 5 jaar oud, worden door de meeste verzekeraars gratis bijgeschreven op uw polis. Let er wel op dat u dan ook moet opgeven dat u de kinderen wilt toevoegen op uw polis.

Veelgestelde vragen

Normaal gesproken niet. Deze kan wel verplicht worden gesteld door bijvoorbeeld een werkgever, maar in principe kiest u zelf of u een reisverzekering afsluit of niet.

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die voor langere tijd geldig is en waarvoor dus ook voor langere tijd premie betaald moet worden. Vaak wordt een doorlopende reisverzekering afgesloten voor een jaar. Dit type reisverzekering is in verhouding met een kortlopende reisverzekering goedkoop, maar vooral interessant voor personen die meerdere keren per jaar, of voor en langere periode naar het buitenland gaan.

Een kortlopende reisverzekering heeft de duur van een vakantie. De kortlopende variant wordt dan ook vaak al afgesloten bij het boeken van de reis. Deze reisverzekering gaat in op de dag dat uw vliegtuig vertrekt en loopt af op de dag dat u weer thuiskomt.

Nee, de reisverzekering is alleen geldig wanneer u ook daadwerkelijk ergens overnacht. U dient een bewijs van de overnachting te kunnen overhandigen wanneer u een beroep doet op de reisverzekering.

Dat is afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen bij het afsluiten van de verzekering. Standaard heeft u Europa dekking. U kunt er daarnaast voor kiezen de verzekering uit te breiden met werelddekking. Hierdoor gaat uw premie wel omhoog.

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy