Kortlopende reisverzekering vergelijken

Kortlopende reisverzekering vergelijken? Geef in onderstaande vergelijker aan waarnaar u op zoek bent en u ziet direct welke kortlopende reisverzekering voor u de goedkoopste is.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Wanneer een kortlopende reisverzekering?

Een kortlopende reisverzekering sluit u af wanneer u eenmalig voor korte duur naar het buitenland gaat. Gaat u langer dan 30 dagen het land uit of bent u van plan meerdere keren op jaarbasis het land te gaan verlaten? Dan is een doorlopende reisverzekering wellicht goedkoper. Een kortlopende reisverzekering wordt vaak al afgesloten bij de reisaanbieder, maar u kunt dit ook zelf doen. Gebruik daarvoor bovenstaande vergelijker en u ziet direct waar u het goedkoopste uit bent.

Maak een vergelijking

Geef in bovenstaand formulier aan waarnaar u op zoek bent en klik op 'Vergelijken' voor het resultaat.

Bekijk tarieven

Bekijk de tarieven van uw kortlopende reisverzekering bij de verschillende aanbieders en let op de dekking.

Kies uw reisverzekering

Heeft u een netjes overzicht gecreëerd? Kies dan de reisverzekeraar die het best bij u past.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Kortlopende reisverzekeringen

Wij hebben 5 verzekeraars gevonden die een kortlopende reisverzekering aanbieden
Centraal Beheer reisverzekering
Centraal Beheer reisverzekering

Per dag af te sluiten. Let er op dat tegen de getoonde premie ook bagage niet wordt vergoedt. Aanvullende verzekeringen zijn uitgebreid aanwezig, maar verhogen de premie aanzienlijk.

Vanaf: € 0,91 per dag
Afsluitkosten: € 0,00
Eigen risico: € 0,00
Kosten 11 dagen: € 10,07
Premie berekenen
NowGo reisverzekering
NowGo reisverzekering

Per dag af te sluiten. Bagage is verzekerd tot € 3500, mobieltjes tot € 200. U kunt kiezen uit Europa- of werelddekking. Aanvullend onder andere wintersport en medische kosten beschikbaar.

Vanaf: € 1,05 per dag
Afsluitkosten: € 2,00
Eigen risico: € 50,00
Kosten 11 dagen: € 12,50
Premie berekenen
ANWB reisverzekering
ANWB reisverzekering

Per dag af te sluiten. Door de consumentenbond beoordeeld als beste reisverzekering. Doorlopende reisverzekering voordeliger vanaf 21 dagen vakantie op jaarbasis. 5% extra korting voor ANWB leden.

Vanaf: € 0,89 per dag
Afsluitkosten: € 4,30
Eigen risico: € 50,00
Kosten 11 dagen: € 14,09
Premie berekenen
ABN reisverzekering
ABN reisverzekering

Per dag af te sluiten. ABN rekent geen eigen risico en biedt de mogelijkheid kinderen gratis mee te verzekeren. Aanvullende dekkingen voor wintersport- en wereld beschikbaar.

Vanaf: € 1,05 per dag
Afsluitkosten: € 2,95
Eigen risico: € 0,00
Kosten 11 dagen: € 14,17
Premie berekenen
Allianz reisverzekering
Allianz reisverzekering

Per dag af te sluiten. Kinderen t/m 4 jaar oud zijn gratis meeverzekerd. Uitgebreide mogelijkheden voor aanvullende verzekeringen en wereldwijd eigen alarmcentrales.

Vanaf: € 1,40 per dag
Afsluitkosten: € 4,50
Eigen risico: € 75,00
Kosten 11 dagen: € 19,95
Premie berekenen

Voordelen van de kortlopende reisverzekering

Het grootste voordeel van een kortlopende reisverzekering is dat u nergens meer achteraan hoeft. Een doorlopende reisverzekering heeft een minimale looptijd en moet u daarna zelf opzeggen. De kortlopende reisverzekering wordt vanzelf stopgezet nadat uw reis beëindigd is. U hoeft deze dus niet zelf op te zeggen.

Een ander voordeel van de kortlopende reisverzekering is de prijs in het geval van een eenmalige korte vakantie. Deze verzekering is dan namelijk een stuk voordeliger. In principe geldt de regel dat wanneer u eenmalig op reis gaat voor een periode korter dan 30 dagen, de kortlopende reisverzekering in de meeste gevallen de beste keuze is.

Ook is de standaard dekking van een kortlopende reisverzekering vaak een stuk uitgebreider dan die van een doorlopende reisverzekering. De tarieven voor een doorlopende variant lopen al snel op naarmate u meer aanvullende modules toevoegt aan de verzekering. De kortlopende variant is echter in basisvorm al erg uitgebreid. Alleen voor een extra annuleringsverzekering wil de premie nog wel eens sterk oplopen.

Wanneer u met het hele gezin op vakantie gaat, is het bij enkele verzekeraars mogelijk het gezin met een kortlopende verzekering meet te verzekeren. Dat kan helaas niet bij alle verzekeraars. Soms dient u daarom voor elk gezinslid een aparte reisverzekering af te sluiten. Het voordeel van een lager tarief verliest u hiermee al redelijk snel. Vergelijk daarom altijd alle aanbieders van kortlopende reisverzekeringen.

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Een kortlopende reisverzekering kunt u gemakkelijk online afsluiten. Let er wel op dat u hier niet te laat aan begint. Gaat u binnen enkele dagen al op vakantie? Dan kunt u de verzekeraar beter bellen en proberen de reisverzekering telefonisch af te sluiten. Bij enkele verzekeraars is het mogelijk de reisverzekering met terugwerkende kracht in te laten gaan. Let er wel op dat u in dit geval geen kosten mag declareren over de periode waarin u eigenlijk nog niet verzekerd was.

Nadat u alle reisverzekeringen heeft vergeleken en de beste reisverzekering gekozen heeft, wordt u voor het afsluiten doorverwezen naar de website van de verzekeraar. Daar kunt u de reisverzekering direct afsluiten. Geef bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering altijd goed op met wie u reist en voor welke duur.

Veelgestelde vragen

Normaal gesproken niet. Deze kan wel verplicht worden gesteld door bijvoorbeeld een werkgever, maar in principe kiest u zelf of u een reisverzekering afsluit of niet.

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die voor langere tijd geldig is en waarvoor dus ook voor langere tijd premie betaald moet worden. Vaak wordt een doorlopende reisverzekering afgesloten voor een jaar. Dit type reisverzekering is in verhouding met een kortlopende reisverzekering goedkoop, maar vooral interessant voor personen die meerdere keren per jaar, of voor en langere periode naar het buitenland gaan.

Een kortlopende reisverzekering heeft de duur van een vakantie. De kortlopende variant wordt dan ook vaak al afgesloten bij het boeken van de reis. Deze reisverzekering gaat in op de dag dat uw vliegtuig vertrekt en loopt af op de dag dat u weer thuiskomt.

Nee, de reisverzekering is alleen geldig wanneer u ook daadwerkelijk ergens overnacht. U dient een bewijs van de overnachting te kunnen overhandigen wanneer u een beroep doet op de reisverzekering.

Dat is afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen bij het afsluiten van de verzekering. Standaard heeft u Europa dekking. U kunt er daarnaast voor kiezen de verzekering uit te breiden met werelddekking. Hierdoor gaat uw premie wel omhoog.

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy