Reisverzekering afsluiten

Waarom (zelf) een reisverzekering afsluiten?

Vaak wordt de reisverzekering u al aangeboden wanneer u vliegtickets koopt of een vakantie boekt. Deze verzekeringen zijn echter een stuk duurder dan de reisverzekeringen die u online vindt. Dat komt doordat de bedrijven die deze reisverzekeringen aanbieden, vaak een overeenkomst hebben met een enkele verzekeraar om alleen die reisverzekering aan te bieden aan klanten. Het gaat dan meestal om een kortlopende reisverzekering voor de periode van de vakantie.

Wanneer u op zoek bent naar een reisverzekering, is het aan te raden deze eerst te vergelijken. Daartoe bieden wij u graag de mogelijkheid gebruik te maken van onze onafhankelijke vergelijker hier bovenaan de pagina. Daarin kunt u aangeven waarvoor u verzekerd zou willen zijn en ziet dan direct de tarieven die de verschillende verzekeraars hanteren voor uw keuze. U weet dan zeker dat u nooit teveel betaald voor de reisverzekering.

Kortlopende- of doorlopende reisverzekering?

Meestal wordt een kortlopende reisverzekering afgesloten bij een korte, eenmalige vakantie. Dat is meer dan genoeg wanneer u slechts sporadisch naar het buitenland gaat. Deze kortlopende reisverzekering gaat in op de dag dat uw vliegtuig vertrekt en stopt op de dag dat u terugkomt. U hoeft deze dus niet ook nog eens op te zeggen. Gaat u echter meerdere keren per jaar naar het buitenland, of gaat u naar het buitenland voor een langere periode? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Deze is namelijk al beschikbaar vanaf enkele euro's per maand. De kortlopende variant kost daarentegen al snel een tientje per vakantieperiode van 7-8 dagen. De vraag welke reisverzekering u het best kunt afsluiten, kunt u dus het best bepalen door na te gaan hoeveel dagen u verwacht in het buitenland de komende tijd, en vervolgens de tarieven hiervoor vergelijken van zowel de kortlopende- als doorlopende reisverzekering.

Voor wie is de reisverzekering?

Een reisverzekering is voor iedereen die met een gerust hart op vakantie wil, of om een andere reden vaak in het buitenland te vinden is. De reisverzekering biedt onder andere dekking tegen schade aan bagage, vertragingen, verkeersongevallen in het buitenland en kosten die gemaakt worden bij annulering. Let er wel op dat de meeste verzekeraars hiervoor een aanvullende dekking vereisen. Deze aanvullende dekkingen zijn overigens niet erg duur.

De reisverzekering kunt u ook afsluiten voor het hele gezin. U verzekert dan op een voordelige manier ook uw partner en kinderen mee op vakantie. Dat kan handig zijn, zeker wanneer u met jonge kinderen op vakantie gaat. Heeft u voor uw kinderen al een uitgebreide aansprakelijkheidsverzekering? Dan is dit niet nodig. De kans is dan namelijk groot dat eventuele schade ook al wordt vergoedt door deze verzekering. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld de aanvullende module vervangend vervoer. Indien u een uitgebreide autoverzekering heeft, bent u waarschijnlijk ook al hiervoor verzekerd, ook al rijdt u niet in uw eigen auto. Let hierop zodat u niet onnodig premie betaald.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap