De reisverzekering

Een reisverzekering kan handig zijn. U kunt kiezen voor een kortlopende- of doorlopende reisverzekering. Wanneer u enkele keren per jaar op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering als snel voordeliger.

Reisverzekering vergelijken

Reisverzekering: vraag en antwoord

Normaal gesproken niet. Deze kan wel verplicht worden gesteld door bijvoorbeeld een werkgever, maar in principe kiest u zelf of u een reisverzekering afsluit of niet.Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die voor langere tijd geldig is en waarvoor dus ook voor langere tijd premie betaald moet worden. Vaak wordt een doorlopende reisverzekering afgesloten voor een jaar. Dit type reisverzekering is in verhouding met een kortlopende reisverzekering goedkoop, maar vooral interessant voor personen die meerdere keren per jaar, of voor en langere periode naar het buitenland gaan.Een kortlopende reisverzekering heeft de duur van een vakantie. De kortlopende variant wordt dan ook vaak al afgesloten bij het boeken van de reis. Deze reisverzekering gaat in op de dag dat uw vliegtuig vertrekt en loopt af op de dag dat u weer thuiskomt.Nee, de reisverzekering is alleen geldig wanneer u ook daadwerkelijk ergens overnacht. U dient een bewijs van de overnachting te kunnen overhandigen wanneer u een beroep doet op de reisverzekering.Dat is afhankelijk van de dekking die u heeft gekozen bij het afsluiten van de verzekering. Standaard heeft u Europa dekking. U kunt er daarnaast voor kiezen de verzekering uit te breiden met werelddekking. Hierdoor gaat uw premie wel omhoog.Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en wij beantwoorden uw vraag z.s.m.

Meer over de reisverzekering

Let er bij het afsluiten van een reisverzekering op dat u zichzelf niet onnodig extra verzekerd. Zo wordt bijvoorbeeld medische zorg in het buitenland ook door enkele zorgverzekeraars gedekt en wordt schade aan uw spullen wellicht al gedekt door uw inboedelverzekering. Wilt u toch graag een reisverzekering afsluiten? Vergelijk de prijzen dan zelf. Vaak wordt door de verkoper van de reis een reisverzekering aangeboden, maar betaald u hier teveel voor.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01