Besparen op uw lening

Besparen op uw lening-1

Maar liefst 3,7 miljoen Nederlandse huishoudens hebben een lening, van welk type dan ook, lopen. Veel van deze huishoudens betalen een veel te hoge rente. Zeker nadat de laatste jaren de rentes flink zijn gedaald. Wanneer een huishouden nog een lopende lening heeft tegen een oude (lees: hogere) rente, is het wellicht verstandig de lening over te sluiten. Op deze manier bespaard u op de (extra) kosten van uw lening. Bent u juist op zoek naar een lening? Dan is het momenteel (2017) een goede tijd om een lening af te sluiten. De rentes liggen namelijk erg laag op het moment.

Soorten leningen

Er zijn verschillende soorten leningen. Deze leningen worden ook wel ‘kredieten’ genoemd. De verschillende typen leningen zijn:
• Doorlopend krediet
• Persoonlijke lening
• Rood staan bij uw bank
• (Af)betalingsregeling
• Creditcards
• Lease
• Flitskrediet

In principe kunnen al deze bovenstaande leningen worden samengevoegd tot een enkele lening. Met het geld dat u ontvangt bij het oversluiten van de leningen, betaald u uw lopende leningen af. Vervolgens hebt u nog maar één lening die u maandelijks aflost.
 

Bestaande lening oversluiten

Indien u een lopende lening hebt waarvoor u nog oude (hoge) rente betaald, is het wellicht handig de lening over te sluiten. Een lening oversluiten houdt in dat één of meerdere leningen van verschillende kredietverstrekkers worden ondergebracht bij een enkele kredietverstrekker. In het geval van het oversluiten van meerdere leningen naar een enkele lening, bespaard u in principe het meest. Heeft u dus meerdere leningen lopen? Dan kunt u een aardig bedrag besparen door uw leningen over te sluiten.

Het oversluiten van een of meerdere leningen, kunt u tegenwoordig gewoon online doen. Naast een lagere rente, is het ook een stuk overzichtelijker wanneer u meerdere leningen samenvoegt. Staat u bijvoorbeeld rood bij verschillende banken? Dan betaald u over het bedrag dat u rood staat, een erg hoge rente (gemiddeld zo’n 8% op jaarbasis). U kunt dan vrij simpel besparen door het roodstaan bij uw bank stop te zetten en de roodstand af te lossen met het geleende geld.

Nieuwe lening afsluiten

Bent u van plan een nieuwe lening af te sluiten, zonder bestaande leningen over te sluiten? Dan doet u er goed aan voor uzelf duidelijk te hebben wat voor type lening u wilt hebben, voor welke tijd en voor welk bedrag. Vervolgens kunt u dan verschillende lening kredietverstrekkers vergelijken en een overwogen keuze maken. Let er op dat u de maandlasten die een nieuwe lening met zich mee brengt, kunt betalen. Geld lenen kost altijd extra geld!
 

Renteniveau

Een nieuwe lening afsluiten of bestaande leningen oversluiten, kan een boel geld schelen. Zeker met de huidige lage rentes (2017). De verwachting is dat de rentes voor leningen in 2018 ligt zullen stijgen. Ook voor 2019 wordt verwacht dat de rentes blijven door stijgen.

Leningen vergelijken

Wanneer u op zoek bent naar een leningenverstrekker voor het oversluiten- of afsluiten van een lening, doet u er goed aan de verschillende aanbieders goed te vergelijken. Anders betaald u al snel teveel rente op uw lening. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. U kunt natuurlijk zelf op zoek gaan naar de verschillende kredietverstrekkers, maar door gebruik te maken van een leningvergelijker, bespaart u waarschijnlijk niet alleen een hoop tijd, maar bent u uiteindelijk ook nog eens goedkoper uit. U kunt bij een goede vergelijker precies zien hoeveel u betaald bij welke kredietverstrekker.

Informatiebronnen:
www.lenary.be - Vergelijker van leningen
www.leningdirekt.nl - Minilening aanvragen

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01