Kosten verhuizing vergelijken? Vergelijk verhuisbedrijven

Kosten verhuizing vergelijken? Vergelijk verhuisbedrijven-1

Wanneer het tijd is om te gaan verhuizen kunt u ervoor kiezen om de verhuizing zelf te regelen, maar u kunt er ook voor kiezen hiervoor een professioneel verhuisbedrijf in te huren. Uiteraard is het goedkoper wanneer u de verhuizing zelf regelt, maar is de kans ook groter op ongelukjes. Zeker wanneer er veel spullen vervoerd moeten worden, of spullen die erg breekbaar zijn, kan het slimmer zijn een verhuisbedrijf in te huren. De verhuizers zijn namelijk ook verzekerd tegen eventuele schade. Mocht uw inboedel toch beschadigt raken, dan worden eventuele kosten gewoon vergoedt.


Verhuisbedrijven vergelijken

Er zijn in Nederland een boel verhuisbedrijven waar u terecht kunt. De kosten die gerekend worden zijn daarbij vooral afhankelijk van de omvang van de inboedel (moet er meerdere keren gereden worden) en de afstand tussen de adressen. Met onze handige vergelijkingstool ziet u na het invullen van uw postcode en adresgegevens direct welke tarieven worden gehanteerd door de verschillende verhuisbedrijven.
 

Kosten verhuizing vergelijken? Vergelijk verhuisbedrijven-2

Toch de verhuizing zelf regelen? Houdt dan rekening met de benodigdheden.


Verhuizing zelf regelen

De goedkoopste manier van verhuizen is natuurlijk om het zelf te doen. Daarvoor heeft u wel het één en ander nodig:
- Verhuiswagen
- Verhuisdozen en dekens
- Steekwagentje
- Noppenfolie voor breekbare stukken
- Hulp voor het tillen van zware stukken
Wanneer u de verhuizing zelf regelt bespaart u een aardig bedrag op verhuiskosten. Houdt er wel rekening mee dat u een aardig bedrag kwijt kunt zijn aan het huren van de verhuiswagen, kopen van verhuisdozen en andere hulpmiddelen. Een verhuisbedrijf heeft deze spullen al in bezit.


Een nieuwe energieleverancier kiezen

Wanneer u al een energieleverancier heeft, dient u de verhuizing tijdig door te geven. U ontvangt dan binnen 8 weken de eindafrekening voor uw oude adres. U kunt er vervolgens voor kiezen om bij uw huidige energieleverancier te blijven, maar u kunt er ook voor kiezen over te stappen van energieleverancier. Omdat u dan (opnieuw) een welkomstkorting ontvangt, kunt u hiermee een aardig bedrag besparen. Let er wel op dat uw nieuwe woonsituatie er waarschijnlijk voor zal zorgen dat uw verbruik veranderd. Houdt hier rekening mee wanneer u een energievergelijking maakt.

Benieuwd wat energie op uw nieuwe adres gaat kosten? Vergelijk energieprijzen op uw nieuwe adres en stap eventueel direct over.
 

Naast een nieuwe energieleverancier heeft u uiteraard ook internet nodig in de nieuwe woning.


Internetverbinding in huis

Omdat uw internetverbinding niet met u meeverhuist, is het belangrijk dit goed te regelen. Wanneer uw huidige provider ook diensten aanbiedt op uw nieuwe adres, kunt u ervoor kiezen bij uw huidige provider te blijven. Toch raden wij u aan eerst internetprijzen te vergelijken. De kans bestaat namelijk dat op uw nieuwe adres andere pakketten beschikbaar zijn. U kunt daardoor meer krijgen tegen eenzelfde prijs of hetzelfde tegen een lagere prijs. Zo bestaat de mogelijkheid dat uw nieuwe adres is aangesloten op het glasvezelnetwerk. Maak daarom altijd eerst een vergelijking.

Houdt er rekening mee dat de installatie van de verbinding op uw nieuwe adres tijd in beslag neemt. Bij sommige providers is de wachttijd hiervoor meer dan 3 weken. Ook wanneer u de installatie zelf regelt, neemt het vaak een lange tijd in beslag voordat het nieuwe signaal actief is op uw nieuwe adres. Wij raden u daarom aan tenminste 3 weken van tevoren uw internet te regelen. Zo voorkomt u dat op uw nieuwe adres geen internetverbinding beschikbaar is.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01