Speciale kortingsdagen

Speciale kortingsdagen-1

Nederlandse consumenten maken elk jaar weer meer gebruik van speciale kortingsdagen zoals Black Friday, Cyber Monday en Singles Day. Deze kortingsdagen zijn allemaal uit het buitenland overgewaaid naar Nederland, en de Nederlandse consument maakt hier dankbaar gebruik van.


Kortingsdagen 2020

Ook voor 2020 zijn de data bekend waarop consumenten kunnen genieten van extra kortingen. De kortingsdagen in 2020 zijn:

Glamour Day (mode) - 11 april 2020
Singles Day (alle producten) - 11 november 2020
Black Friday (alle producten) - 27 november 2020
Cyber Monday (alle producten) - 30 november 2020
Energiecontract met cadeau (energie) - Alle dagen van het jaar


Deelnemende bedrijven

Niet alle Nederlandse webshops doen mee aan de kortingsdagen. Het worden er wel steeds meer doordat de kortingsdagen steeds populairder worden onder het publiek. Hieronder een kort overzicht van deelnemende bedrijven:

Bol.com - Kortingen tot 70%

Hoeveel korting wordt er gegeven op deze dagen?

Dat is per (web)winkel verschillend. In de meeste gevallen gaat het om kortingen van 30% oplopend tot wel 70%. Het is in alle gevallen slim om eerst even te controleren of de beloofde korting wel écht een korting is. Verschillende (web)winkels maken namelijk graag gebruik van de extra klandizie tijdens deze kortingsdagen, maar bieden in werkelijkheid een veel lagere korting dan beloofd. Dat wordt dan bijvoorbeeld bereikt door de adviesprijs van een product te verhogen, waardoor het lijkt of de korting hoger is.

Het is aan te raden eerst even online te kijken naar de huidige prijzen voor een bepaald product, alvorens klakkeloos aan te nemen dat de beloofde korting wel zal kloppen. In veruit de meeste gevallen is de korting namelijk niet zo hoog als beloofd. Door verschillende media is aangetoond dat de kortingen veel hoger lijken dan deze in werkelijkheid zijn. In bepaalde gevallen zijn artikelen zelfs helemaal niet goedkoper dan op andere dagen. Let hier dus op.
 

Speciale kortingsdagen-2

Black Friday

Black Friday is een Amerikaanse kortingsdag, die het begin van het inkoopseizoen voor kerstmis inluidt. Omdat deze dag in Amerika volgt op Thanksgiving, zijn de meeste werkende op deze dag ook vrij en kan er dus tijd besteedt worden aan de kerstinkopen. De winkeliers, maar ook webshops, proberen op deze dag zoveel mogelijk klanten te trekken door een zo hoog mogelijke korting op producten te geven. Veel winkels gaan op Black Friday al 's nachts open om de grote aantallen klanten te kunnen bedienen. Ook in Nederland is Black Friday al erg populair. Bijna alle grote winkelketens doen in Nederland inmiddels mee aan Black Friday. Black Friday is verder de meest populaire kortingsdag in Nederland. De kans op een hoge korting is daardoor op Black Friday veruit het grootste.


Cyber Monday

Hoewel webshops ook al massaal meedoen aan Black Friday, volgt er op de maandag na Black Friday altijd nog de Cybermonday. Deze kortingsdag is te zien als de digitale variant van Black Friday. Op deze dag is het online bestellen van producten een stuk goedkoper dan op ander dagen. Inmiddels doen vrijwel alle grote webshops mee aan Cyber Monday. Het is wel aan te raden om de prijzen van producten enkele weken voorafgaand aan Cyber Monday, al even in de gaten te houden. Ook op Cyber Monday lijken namelijk de meeste kortingen hoger dan deze daadwerkelijk zijn.
 

Singles Day

Singles Day is momenteel de nieuwste kortingsdag. Singles Day is naar ons overgewaaid vanuit China. Singles Day is bedacht door een groep Chinese studenten die uiteraard single waren. Singles Day wordt gevierd op de elfde dag van de elfde maand (11 november dus) omdat het nummer 1 staat voor alleen. Inmiddels is deze kortingsdag niet alleen meer voorbehouden aan Chinese studenten. Wereldwijd wint Singles Day sterk aan populariteit, en ook in Nederland werd deze dag in 2017 groots gevierd door onder andere Mediamarkt en de BCC. Ook webshops doen mee aan Singles Day. Maar ook voor Singles Day geldt: bekijk enkele weken van te voren de prijzen van interessante producten, omdat ook op Singles Day de gegeven kortingen vaak een stuk lager zijn dan lijkt.


Conclusie

Kortingsdagen zijn erg interessant indien er goed wordt gelet op de kortingen. Er kan helaas niet zonder meer vanuit worden gegaan dat de beloofde kortingen ook echt zijn. Wellicht dat de ACM daar in de toekomst nog iets aan doet. Maar let een consument goed op de prijzen? Dan kan er toch aardig bespaard worden door aankopen uit te stellen tot een kortingsdag.

Bekijk hier de beste kortingen tot 70% op Bol.com

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01