Is een woonverzekering hetzelfde als een inboedelverzekering?

Voor een woning zijn er meerdere verzekeringen die u kunt afsluiten. Zo ook een inboedelverzekering. Een woonverzekering en een inboedelverzekering zijn niet hetzelfde. We lichten dat hieronder verder toe.

Opstalverzekering vergelijken

Woonverzekering vs inboedelverzekering


Een inboedelverzekering is een van de woonverzekeringen die u kunt afsluiten. De term woonverzekeringen is eigenlijk een overkoepelende term voor meerdere verzekeringen voor uw woning. Zo is er een opstalverzekering voor de woning zelf. Een inboedelverzekering voor de spullen in de woning. En een aansprakelijkheidsverzekering voor de schade die u per ongeluk bij anderen aanbrengt. Een woonverzekering is dus niet hetzelfde als een inboedelverzekering. Lees hier waarom een inboedelverzekering van belang is.

Woonverzekering als opstalverzekering


De woonverzekering wordt ook vaak gebruikt in plaats van de term opstalverzekering. U verzekert hiermee het object, de woning zelf en alles wat daar nagelvast aan zit. Bijvoorbeeld een keuken en de badkamer. Een opstalverzekering is in principe niet verplicht. Als u echter een hypotheek wilt afsluiten, dan wordt een opstalverzekering wel vaak verplicht gesteld door de geldverstrekker.

Woonverzekering vergelijken


Bent u op zoek naar woonverzekeringen, zoals een opstal-, inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering? Dan doet u er verstandig aan om deze eerst te vergelijken. Verzekeraars bepalen namelijk zelf wat zij voor de verzekering vragen en hoe de polisvoorwaarden eruit zien. Door het maken van een woonverzekering vergelijking weet u zeker dat u niet te veel premie betaalt.

Woonverzekering vergelijken

Direct naar resultaat

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap