Zorgverzekering vergelijken

Elk jaar kunt u in de maanden november en december overstappen van zorgverzekering. Hiermee kunt u veel besparen, mits u de goedkoopste zorgverzekering kunt vinden. Wij helpen u daar graag bij met onze onafhankelijke vergelijker.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Vergelijken en direct overstappen

Wij bieden consumenten de mogelijkheid een onafhankelijke vergelijking op maat te maken op het gebied van zorgverzekeringen. Hierdoor zien zij direct welke tarieven er door welke verzekeraar worden gehanteerd en is het uitzoeken van de goedkoopste zorgverzekering een kwestie van een druk op de knop. Ook de overstap vindt online plaats. Uw huidige zorgverzekering wordt daarnaast ook nog eens voor u opgezegd. Het enige dat u hoeft te doen, is dus het maken van de beste keuze.

Gegevens

Vul alle gevraagde gegevens zo goed mogelijk in. Op basis van deze gegevens wordt de vergelijking gemaakt.

Vergelijken

Klik op "Direct vergelijken" en u ontvangt een overzicht van de premies die zorgverzekeraars u bieden.

Een keuze maken

Maak een weloverwogen keuze en let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op voorwaarden en dekkingen.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Over de zorgvergelijker van Totaalbesparen.com

Elk jaar heeft u als consument het recht om in de maanden november en december over te stappen van zorgverzekeraar. Omdat elke zorgverzekeraar haar prijzen jaarlijks aanpast is het slim om uw zorgverzekering te vergelijken (TIP) en te kijken of u bij een andere zorgverzekeraar niet goedkoper uit bent. Uiteraard is het ook mogelijk uw huidige zorgverzekering te vergelijken met de overige zorgverzekeringen. Zo krijgt u een goed idee over de verschillen in premies en vergoedingen.

Door gebruik te maken van onze onafhankelijke vergelijker voor zorgverzekeringen bent u er zeker van dat u altijd de beste deal heeft. Uit verschillende steekproeven is gebleken dat de zorgvergelijker van Totaalbesparen.com door geen enkele andere vergelijker overtroffen wordt. Dit komt doordat de pakketten en prijzen welke op Totaalbesparen.com getoond worden door de zorgverzekeraars zelf worden ingevoerd en bijgehouden. Op deze manier heeft u als consument altijd een zo volledig mogelijk overzicht van de opties voor de hand.

Volledigheid van onze zorgverzekering vergelijker

Momenteel worden meer dan 95% van de beschikbare zorgverzekeringen voor 2019 getoond in ons overzicht. De reden dat dit geen 100% is, is het feit dat enkele zorgverzekeraars hun prijzen niet vrijgeven. Om de volledigheid en onafhankelijkheid van onze zorgverzekering vergelijker te kunnen garanderen worden ook zorgverzekeraars getoond waarvan wij geen vergoeding ontvangen indien u naar hen overstapt. Verder worden de resultaten van deze zorgverzekeraars niet beïnvloedt omdat zij geen vergoeding betalen. De goedkoopste zorgverzekering staat bij ons altijd bovenaan. Hierdoor bent u als consument verzekerd van een onafhankelijke en transparante vergelijking.

Second Opinion?

Niet zeker dat u bij ons de beste prijzen getoond krijgt? Dan bieden wij u graag een second opinion bij een zorgvergelijker. Ook hier kunt u de prijzen voor zorgverzekeringen onafhankelijk vergelijken.

De beste zorgverzekering vinden

De beste zorgverzekering zou moeten voldoen aan al uw wensen. Daarnaast zou de premie laag moeten blijven en declaraties vlot afgehandeld moeten worden. Hier enkele tips om de beste zorgverzekering te vinden met de zorgvergelijker van Totaalbesparen.com:

1. Geef precies aan wat uw wensen zijn
Met de zorgvergelijker van Totaalbesparen.com heeft u de mogelijkheid zeer precies aan te geven waarnaar u op zoek bent. Zo kunt u naast de basisverzekering met- of zonder vrije zorgkeuze, verschillende aanvullende verzekeringen kiezen. De eerste stap naar de beste zorgverzekering zou moeten zijn om voor uzelf duidelijk te hebben waarnaar u precies op zoek bent en dit goed op te geven door gebruik te maken van de filters.

2. Bepaal de hoogte van het eigen risico
De volgende stap is het eigen risico. Het verplicht eigen risico kunt u niet veranderen. Er bestaat echter ook een vrijwillig eigen risico. Verwacht u geen gebruik te gaan maken van zorg het aankomend jaar? Dan kunt u een vrijwillig eigen risico instellen. U zult zien dat de premies hierdoor aardig lager worden.

3. Bepaal welke aanvullende verzekeringen u nodig heeft
Binnenkort een nieuwe bril nodig? Bang dat u gaatjes heeft? Dan is het handig een aanvullende verzekering af te sluiten. Met onze zorgvergelijker kunt u kiezen voor een groot aantal aanvullende verzekeringen. Vraag u bij het kiezen van een aanvullende verzekering wel af of het niet voordeliger is de verwachte kosten zelf te betalen. Wanneer u bijvoorbeeld nooit gaatjes heeft, kan het een stuk voordeliger zijn om de periodieke tandartscontrole uit eigen zak te betalen.

4. Bekijk beoordelingen van verzekeraars
Om de beste zorgverzekering te vinden, is het belangrijk te weten wat de huidige klanten van een verzekeraar vinden van het product dat aangeboden wordt. Door deze ervaringen te combineren met de prijs van de zorgverzekering, wordt onze prijs/kwaliteit beoordeling tot stand gebracht. Houdt ook hier rekening mee bij het kiezen van een verzekeraar.

Veelgestelde vragen

In principe kunt u alleen in de maanden november en december van elk jaar overstappen van zorgverzekeraar. Er zijn wel enkele uitzonderingen:

U heeft uw zorgverzekering opgezegd, maar nog geen nieuwe zorgverzekering afgesloten
Wanneer u uw zorgverzekering heeft opgezegd heeft u in principe tot eind januari van het volgende jaar de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. U dient dan wel uw zorgverzekering zelf te hebben opgezegd in de maand november of december van het jaar ervoor.

U heeft nog geen zorgverzekering
Wanneer u nog geen zorgverzekering heeft, kunt u te allen tijde een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Hoe u zorgkosten declareert is afhankelijk van uw verzekeraar. Bijna alle verzekeraars bieden de mogelijkheid zorgkosten online of per post te declareren. Daarnaast bieden sommige verzekeraars de mogelijkheid zorgkosten via een app te declareren. Meer over het declareren van zorgkosten vindt u hier.

Een budgetpolis is een basisverzekering die qua premie iets lager uitvalt dan een standaard basisverzekering. Dit komt doordat de verzekeraar afspraken maakt met bepaalde zorginstellingen over de maximale tarieven. Vervolgens mag u als verzekerde alleen gebruik maken van deze zorginstellingen. Wanneer u toch gebruik maakt van een zorginstelling waarmee uw verzekeraar geen afspraken heeft gemaakt, dient u zelf een gedeelte van de gemaakte kosten te betalen.

Vrije zorgkeuze houdt in dat u zelf kiest bij wie u zich laat behandelen. De meeste budget polissen bieden een goedkopere zorgverzekering zonder vrije zorgkeuze. U kunt zich dan alleen laten behandelen bij behandelaars waar de verzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Doet u dit niet? Dan betaald u, naast een eventueel eigen risico, een deel van de gemaakte kosten zelf.

Het laatste zorgverzekering nieuws

Ruim één miljoen overstappers zorgverzekering in 2018

Ruim één miljoen overstappers zorgverzekering in 2018

Tandartsverzekering: nodig of niet?

Tandartsverzekering: nodig of niet?

NZa onderzoekt cadeaus bij overstappen zorgverzekering

NZa onderzoekt cadeaus bij overstappen zorgverzekering

Verschil tussen basisverzekeringen: natura-, restitutie-, combinatie- en budgetpolis

Verschil tussen basisverzekeringen: natura-, restitutie-, combinatie- en budgetpolis

Meer zorgverzekering nieuws »

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy