Veelgestelde vragen zorgverzekering

Hier vindt u vaak gestelde vragen over de zorgverzekering, voorzien van antwoord. Benieuwd of u kunt besparen op uw zorgverzekering? Maak dan gebruik van onze zorgvergelijker.

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering: vraag en antwoord

In principe kunt u alleen in de maanden november en december van elk jaar overstappen van zorgverzekeraar. Er zijn wel enkele uitzonderingen:

U heeft uw zorgverzekering opgezegd, maar nog geen nieuwe zorgverzekering afgesloten
Wanneer u uw zorgverzekering heeft opgezegd heeft u in principe tot eind januari van het volgende jaar de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. U dient dan wel uw zorgverzekering zelf te hebben opgezegd in de maand november of december van het jaar ervoor.

U heeft nog geen zorgverzekering
Wanneer u nog geen zorgverzekering heeft, kunt u te allen tijde een nieuwe zorgverzekering afsluiten.Hoe u zorgkosten declareert is afhankelijk van uw verzekeraar. Bijna alle verzekeraars bieden de mogelijkheid zorgkosten online of per post te declareren. Daarnaast bieden sommige verzekeraars de mogelijkheid zorgkosten via een app te declareren. Meer over het declareren van zorgkosten vindt u hier.Een budgetpolis is een basisverzekering die qua premie iets lager uitvalt dan een standaard basisverzekering. Dit komt doordat de verzekeraar afspraken maakt met bepaalde zorginstellingen over de maximale tarieven. Vervolgens mag u als verzekerde alleen gebruik maken van deze zorginstellingen. Wanneer u toch gebruik maakt van een zorginstelling waarmee uw verzekeraar geen afspraken heeft gemaakt, dient u zelf een gedeelte van de gemaakte kosten te betalen.Vrije zorgkeuze houdt in dat u zelf kiest bij wie u zich laat behandelen. De meeste budget polissen bieden een goedkopere zorgverzekering zonder vrije zorgkeuze. U kunt zich dan alleen laten behandelen bij behandelaars waar de verzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Doet u dit niet? Dan betaald u, naast een eventueel eigen risico, een deel van de gemaakte kosten zelf.Als u bent gescheiden en samen met uw partner een zorgverzekering had, dan kunt u deze opzeggen en zelf een nieuwe zorgverzekering afsluiten. U kunt dit tussentijds doen en hoeft niet te wachten tot het eind van het jaar.In dit geval kunt u tussentijds overstappen van verzekeraar.Je ontvangt als student geen standaard korting op zorgverzekeringen. Een aantal verzekeraars heeft wel een speciale studenten zorgverzekering samengesteld. Hier is extra zorg in opgenomen speciaal afgestemd om de studenten doelgroep. Let er op dat dit een uitgebreidere verzekering is dan de basiszorgverzekering. Gebruik je weinig zorg, dan is de basiszorgverzekering hoogstwaarschijnlijk goedkoper.Vanaf het moment dat u 18 jaar bent, dient u zelf een zorgverzekering te hebben. Tot het 18e jaar bent u gratis meeverzekerd geweest op de zorgpolis van uw ouders. Zodra u 18 jaar wordt dient u er zelf een af te sluiten. Veel jongeren kiezen voor een verhoogd eigen risico omdat zij weinig zorg gebruiken en liever een lagere maandelijkse premie betalen.12 november is de laatste dag dat alle zorgverzekeraars de premies voor 2021 bekend moeten maken. Vanaf die dag kunt u de zorgverzekering 2021 vergelijken en afsluiten. U heeft tot het eind van het jaar om over te stappen van verzekeraar. U bent dan ook in 2021 verzekerd voor medische zorg.Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op en wij beantwoorden uw vraag z.s.m.

Zorgverzekering vergelijken

Elk jaar kunt u in de maanden november en december weer overstappen van zorgverzekeraar. Bent u hier terecht gekomen omdat u op zoek bent naar een nieuwe zorgverzekering? Start dan met uw zorgverzekering 2021 te vergelijken.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01