Kosten en zorgverzekering

Welke kosten vergoedt worden door uw zorgverzekeraar is afhankelijk van de verzekeraar zelf en de verzekering die u heeft afgesloten. Vergelijk zorgverzekeringen om te kijken welke mogelijkheden de verschillende verzekeraars bieden tegen welke tarieven.

Zorgverzekering vergelijken

Zorgverzekering: wie vergoedt wat?

Bij het vergelijken van zorgverzekeringen komt aardig wat kijken. Zo is het belangrijk te kijken naar de dekkingen van zowel de basisverzekering als de aanvullende verzekeringen. De basisverzekering is in principe bij iedere verzekeraar hetzelfde. De inhoud wordt namelijk wettelijk geregeld. Daardoor kunnen zorgverzekeraars er niet van afwijken. Wel bieden niet alle basisverzekeringen een vrije zorgkeuze.

Als de dekking van de basis zorgverzekering niet voldoende blijkt, is het mogelijk een aanvullende zorgverzekering af te sluiten. Deze aanvullende zorgverzekering wordt samengesteld door de verzekeraar zelf en kan dus per verzekeraar verschillen. Het is niet verplicht een aanvullende verzekering af te sluiten.


Dekking basisverzekering

De dekking van de basisverzekering is voor iedereen gelijk. Een aantal zaken vallen gedeeltelijk of volledig buiten het basispakket. In dat geval is het noodzakelijk een aanvullende verzekering af te sluiten.

Een voorbeeld is de tandarts. Tandartskosten voor kinderen onder de 18 jaar worden in de basisverzekering altijd volledig vergoed. Dit geldt niet voor volwassenen.

Een ander voorbeeld is fysiotherapie. De verzekerde dient de eerste behandelingen per aandoening zelf te betalen. Deze maatregel geldt per aandoening en dus niet per kalenderjaar. In het geval van een chronische aandoening wordt fysiotherapie vanaf de 21e behandeling vergoed binnen het basispakket.

Ten slotte zijn er veel vragen over de bril of contactlenzen in het basispakket. Deze vallen in de meeste gevallen buiten het basispakket. Hiervoor is een aanvullende zorgverzekering nodig. Enkel medische noodzaak geldt als uitzondering. Het gaat dan om speciale lenzen of andere bijzondere middelen. Een bril of contactlenzen vallen daar niet onder.


Dekking aanvullende verzekering

Wie een uitgebreidere dekking voor de tandarts nodig heeft, kan daarvoor een aanvullende verzekering afsluiten. Ook het repareren van het gebit, zoals het opvullen van gaatjes worden dan vergoed. De dekking kan per verzekeraar verschillen. Lees dus eerst de polisvoorwaarden zorgvuldig door. Zo zijn aanvullende verzekeringen er in verschillende soorten en maten, waardoor de hoogte van de vergoedingen uiteen kunnen lopen. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een nieuwe bril. Ook kan het aantal vergoede behandelingen fysiotherapie per verzekeraar verschillen.


Bij twijfel...

In sommige gevallen kan er twijfel bestaan of een product of behandeling wel of niet binnen het basispakket valt. Dat komt mede doordat de overheid de inhoud ervan ieder jaar verandert. Bij twijfel of een behandeling in het basispakket gedekt wordt of niet, raden we aan contact op te nemen met de zorgverzekeraar.

Wilt u zeker weten dat de zorg die u volgend jaar nodig heeft wordt vergoed? Vergelijk uw zorgverzekering dan en geef via de filters aan wat uw wensen zijn. U sluit dan de beste zorgverzekering af op basis van uw wensen. Start hier met uw zorgverzekering 2021 te vergelijken.

Vergelijk zorg

Direct naar resultaat
Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01