Zorgpremie vergelijken

Door elk jaar weer de zorgpremie te vergelijken, bent u er zeker van dat u niet teveel betaald. Maak daarom gebruik van onze gratis zorgpremie vergelijker.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Zorgpremie vergelijken en online overstappen

Met onze zorgpremie vergelijker berekent u gemakkelijk de premies van alle zorgverzekeraars in Nederland. U geeft aan waaraan uw nieuwe zorgverzekering moet voldoen en wij zoeken het aanbos erbij. Zo ziet u direct welke premie wordt gehanteerd door welke verzekeraar. Omdat wij 100% onafhankelijk zijn, staat bij ons de goedkoopste zorgverzekering altijd bovenaan, ook als wij van deze partij geen vergoeding ontvangen. Zo bent u er zeker van dat u niet teveel premie betaald voor de zorgverzekering.

Gegevens

Vul alle gevraagde gegevens zo goed mogelijk in. Op basis van deze gegevens wordt de vergelijking gemaakt.

Vergelijken

Klik op "Direct vergelijken" en u ontvangt een overzicht van de premies die zorgverzekeraars u bieden.

Een keuze maken

Maak een weloverwogen keuze en let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op voorwaarden en dekkingen.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Tips bij het vergelijken van de zorgpremie

Bij het vergelijken van de zorgpremies kunt u kiezen uit een groot aantal mogelijkheden. Het is belangrijk te weten naar welke zorgverzekering u op zoek bent. Een basisverzekering is verplicht, maar ook deze zorgverzekering wordt in verschillende vormen aangeboden. Zo betaalt u minder premie voor een basisverzekering met hoger eigen risico en zonder vrije zorgkeuze. Dat kan voordelig zijn, maar wanneer u gebruik gaat maken van zorg in het komende jaar, betaalt u uiteindelijk meer. Let bij het vergelijken van zorgpremies op de volgende punten:

Eigen risico
De hoogte van het eigen risico is van sterke invloed op de hoogte van de zorgpremie. Bij een hoger eigen risico ontvangt u een korting op de maandelijkse zorgpremie. Het eigen risico verlagen kan helaas niet. Het verplicht eigen risico is in 2019 en 2020 € 385. U kunt het eigen risico naar wens verhogen naar maximaal € 885. U heeft dan een verplicht eigen risico van € 385 en een vrijwillig eigen risico van € 500. Daardoor krijgt u een hoge korting op de zorgpremie. Zorgverzekeraars gaan er dan namelijk vanuit dat er een kleine kans is dat zorgkosten gaat maken. Mocht u echter toch gebruik gaan maken van zorg die onder het eigen risico valt? Dan betaalt u de eerste € 885 zelf. Gelukkig betaalt u niet voor alle zorg het eigen risico. Het meeste eigen risico wordt betaald aan onderzoeken en ziekenhuisbezoeken. Voor onder andere een bezoek aan de huisarts betaald u geen eigen risico.

Vrije zorgkeuze
De vrije zorgkeuze is van mindere invloed op de zorgpremie, maar het kan toch schelen om te kiezen voor een zorgverzekering zonder vrije zorgkeuze. Met deze verzekering kunt u niet zomaar overal terecht voor zorg, maar alleen bij gecontracteerde partijen. In principe wordt in november van elk jaar bekend gemaakt door de verzekeraars met wie nieuwe contracten gesloten zijn. Zo is het mogelijk om te zien of er een kans bestaat dat u voor een bepaald type zorg zelf extra moet gaan betalen. Gaat u namelijk naar een zorgverlener waarmee uw verzekeraar geen contract heeft afgesloten? Dan betaalt u een percentage van de rekening zelf. Omdat de vrije zorgkeuze maar van geringe invloed is op de hoogte van de zorgpremie, raden wij u toch aan voor een zorgverzekering met vrije zorgkeuze te kiezen.

Aanvullende vergoedingen
Vooral het eigen risico is van grote invloed op de te betalen premie. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer factoren. Zo bestaan er een groot aantal aanvullende vergoedingen die niet verplicht zij, maar in bepaalde gevallen wel nuttig zijn. Denk daarbij aan dekking voor een nieuwe bril, fysiotherapie of orthodontie. Ook de tandartsverzekering valt hieronder. Maakt u gebruik van één of meer van deze dingen, dan is het verstandig u hiervoor te verzekeren. Bedenk daarvoor eerst welke aanvullende vergoedingen u zou willen ontvangen. Omdat de meeste aanvullende vergoedingen af te sluiten zijn voor verschillende bedragen, is het belangrijk te weten hoeveel u denkt te gaan betalen voor bijvoorbeeld de tandarts. Meestal kunt u kiezen uit vergoedingen van € 250 tot € 750. Hoe hoger de vergoeding, hoe hoger de maandelijkse zorgpremie. Zorg er daarom voor dat u voor de juiste dekking kiest.

Hoe gaat de overstap zin zijn werk?

Wanneer u klaar bent met het vergelijken van zorgverzekeraars en een keuze heeft kunnen maken, klikt u op de knop Bekijken. U wordt dan doorgestuurd naar de website van de verzekeraar. Wij schieten uw gegevens zoveel mogelijk direct in zodat u niet dezelfde gegevens opnieuw hoeft in te vullen. Dat werkt helaas niet bij alle verzekeraars. Vervolgens regelt u de overstap via de website van de verzekeraar. Wij treden hierbij verder niet op als tussenpersoon. Uw nieuwe verzekeraar regelt de overstap voor u. Deze zorgt er ook voor dat uw oude zorgverzekering per 1 januari wordt opgezegd. Vanaf die datum gaat dan ook uw nieuwe zorgverzekering in. Hoe u de premie betaald geeft u aan bij uw nieuwe verzekeraar.

Omdat u online overstapt van verzekeraar, heeft u recht op een wettelijk vastgelegde bedenktijd van 14 dagen. Mocht u in die periode een beter aanbod vinden, dan kan de overstap kosteloos worden stopgezet bij de nieuwe verzekeraar. Hiervoor neemt u contact op met de nieuwe verzekeraar en geeft aan dat u wenst af te zien van de overstap. Daaraan zijn geen kosten of gevolgen verbonden. Wanneer u uw oude zorgverzekering heeft opgezegd, heeft u tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Heeft u uw oude verzekering niet opgezegd? Dan moet u overstappen voor 1 januari. Anders zit u ook het komende jaar vast aan dezelfde zorgverzekeraar.

Veelgestelde vragen

In principe kunt u alleen in de maanden november en december van elk jaar overstappen van zorgverzekeraar. Er zijn wel enkele uitzonderingen:

U heeft uw zorgverzekering opgezegd, maar nog geen nieuwe zorgverzekering afgesloten
Wanneer u uw zorgverzekering heeft opgezegd heeft u in principe tot eind januari van het volgende jaar de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. U dient dan wel uw zorgverzekering zelf te hebben opgezegd in de maand november of december van het jaar ervoor.

U heeft nog geen zorgverzekering
Wanneer u nog geen zorgverzekering heeft, kunt u te allen tijde een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Hoe u zorgkosten declareert is afhankelijk van uw verzekeraar. Bijna alle verzekeraars bieden de mogelijkheid zorgkosten online of per post te declareren. Daarnaast bieden sommige verzekeraars de mogelijkheid zorgkosten via een app te declareren. Meer over het declareren van zorgkosten vindt u hier.

Een budgetpolis is een basisverzekering die qua premie iets lager uitvalt dan een standaard basisverzekering. Dit komt doordat de verzekeraar afspraken maakt met bepaalde zorginstellingen over de maximale tarieven. Vervolgens mag u als verzekerde alleen gebruik maken van deze zorginstellingen. Wanneer u toch gebruik maakt van een zorginstelling waarmee uw verzekeraar geen afspraken heeft gemaakt, dient u zelf een gedeelte van de gemaakte kosten te betalen.

Vrije zorgkeuze houdt in dat u zelf kiest bij wie u zich laat behandelen. De meeste budget polissen bieden een goedkopere zorgverzekering zonder vrije zorgkeuze. U kunt zich dan alleen laten behandelen bij behandelaars waar de verzekeraar een contract mee heeft afgesloten. Doet u dit niet? Dan betaald u, naast een eventueel eigen risico, een deel van de gemaakte kosten zelf.

Het laatste zorgverzekering nieuws

Ruim één miljoen overstappers zorgverzekering in 2018

Ruim één miljoen overstappers zorgverzekering in 2018

Tandartsverzekering: nodig of niet?

Tandartsverzekering: nodig of niet?

NZa onderzoekt cadeaus bij overstappen zorgverzekering

NZa onderzoekt cadeaus bij overstappen zorgverzekering

Verschil tussen basisverzekeringen: natura-, restitutie-, combinatie- en budgetpolis

Verschil tussen basisverzekeringen: natura-, restitutie-, combinatie- en budgetpolis

Meer zorgverzekering nieuws »

Copyright © 2014-2019 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy