Elektrische step verzekeren

Wilt u een elektrische step verzekeren? Er zijn meerdere pakketten en dekkingen waaruit u kunt kiezen. Daarom is het verstandig om vooraf te vergelijken voordat u een elektrische step verzekering gaat afsluiten.

Vergelijken
 1. [inhoudsopgave]
elektrische step verzekeren

Wat is een elektrische step?

Met snelheden van maximaal 25 km/u kunt u zich met de elektrische step snel verplaatsen. De naam, een elektrische step, zegt het al. Het is een step, maar dan met een elektromotor.  

Er zijn bepaalde regels die gelden bij de elektrische step:

 • Uw elektrische step moet door het RDW zijn aangemerkt als bijzondere bromfiets. Alleen dan mag u er mee op de openbare weg.
 • Buitenlandse uitvoeringen van de elektrische step (kleinere e-stepjes of monowheels) zijn niet goedgekeurd. Hier mag u niet mee op de Nederlandse openbare weg rijden.
 • Uw elektrische step moet zijn voorzien van een kenteken
 • De minimumleeftijd van de bestuurder is 16 jaar. Als de elektrische step een goedkeuring als e-bike (denk aan de e-micro) heeft, geldt er geen minimale leeftijd.
 • U moet de verkeersregels voor snorfietsers volgen

Voordelen elektrische step verzekeren

De verzekering elektrische step heeft meerdere voordelen.

 • U kunt zich snel verplaatsen
 • Het vervoermiddel neemt weinig ruimte in beslag
 • Met een volle accu kunt u 45 kilometer afleggen
 • De elektrische step is waterdicht

Nadelen elektrische step verzekeren

Logischerwijs heeft een product ook nadelen. De elektrische step is hier geen uitzondering op.

 • U bent verplicht een verzekering voor de elektrische step af te sluiten
 • In veel landen is het product op de openbare weg niet toegestaan
 • Wanneer het apparaat wél is goedgekeurd gelden er in meerdere landen duidelijke regels
elektrisch steppen in de stad

Elektrische step verzekeren in 5 stappen

De elektrische step wordt aangemerkt als een bijzondere bromfiets. Er is echter wel een aparte verzekering voor samengesteld, de elektrische step verzekering. Via onze website kunt u uw elektrische step verzekering vergelijken. Het werkt als volgt:

 1. Maak een vergelijking op Totaalbesparen.com
 2. Kijk goed naar de verschillende dekkingen
 3. Kies de elektrische step verzekeraar die het beste bij u past
 4. Vul uw gegevens in op de website van de verzekeraar
 5. Sluit de verzekering af

Elektrische step verzekering dekkingen

Als uw elektrische step door het RDW is goedgekeurd moet u uw elektrische step verzekeren. Maar u kunt kiezen uit verschillende dekkingen. We hebben ze hieronder voor u op een rijtje gezet.

WA-verzekering

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is verplicht. Deze verzekering dekt de schade die door uw voertuig aan anderen is toegebracht.

All Risk

Naast de WA-verzekering, kunt u ook een All Risk verzekering kiezen. Dit pakket is ongeveer € 20 duurder dan de WA-verzekering. Met de All Risk verzekering is ook schade aan uw eigen step verzekerd.

Aanvullende modules

Naast de twee pakketten zijn er extra modules. Deze kunt u aanvullend meeverzekeren, uiteraard tegen een verhoogde premie.

 • Ongevallen inzittenden
 • Rechtsbijstand

Meer dan alleen e-steps verzekeringen vergelijken

Via Totaalbesparen.com kunt u niet alleen e-steps verzekeren, maar wij vergelijken ook nog andere verzekeringen, zoals:

Veelgestelde vragen

Om een elektrische step te verzekeren heeft u geen kenteken nodig. Wel vraagt de verzekeraar om het chassisnummer. Dit is een uniek kenmerk van de elektrische step. Deze informatie kan bijvoorbeeld helpen als er sprake is van diefstal.

Bij de elektrische step is een WA-verzekering verplicht. Voor deze basisverzekering betaalt u gemiddeld zo’n € 80 tot € 100 per jaar. De prijs voor een All Risk verzekering ligt jaarlijks zo’n € 20 hoger.

Voor de aanvullende modules zijn er aparte prijzen.
- Ongevallen inzittenden € 30 per jaar
- Rechtsbijstand: €30 per jaa

In Nederland wordt de elektrische step (nog) weinig goedgekeurd. Er worden veel regels aan de elektrische step gesteld. Zo moet het apparaat beschikken over knipperlichten en goedgekeurde luchtbanden. Tegenstanders waarschuwen voor de gevaren. Vooral omdat het lastig is in te schatten hoe snel het apparaat gaat. Ook de manier van remmen en uitwijken zorgt voor terughoudendheid. “Dat soort onduidelijkheid is precies wat je in het verkeer niet wilt. In Amsterdam komen miljoenen bezoekers per jaar. Stel dat een deel daarvan de stad gaat verkennen op een e-step. Dat zou een enorme uitdaging voor het stadsverkeer betekenen”, zei een woordvoerder van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) in augustus jongstleden tegenover Het Parool.

Let's encrypt SSL

Copyright © 2014-2021 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden.
Zeker.com BV | Saturnusstraat 68 |1829 CZ Oudorp | KvK nummer: 75317664 | BTW nummer: NL860235907B01