Motorverzekering vergelijken

Vergelijk onafhankelijk motorverzekeringen op prijs en dekking. Maak een keuze uit de mogelijkheden en u ziet direct welke motorverzekering voor u de goedkoopste is.

Arrow
Direct naar resultaat
100% onafhankelijk Gegarandeerd de goedkoopste Overzichtelijk en compleet

Motorverzekering vergelijken via Totaalbesparen.com

Een motorverzekering vergelijken via onze handige vergelijkingstool is erg makkelijk. Vul uw gegevens in en u weet binnen 1 minuut wat de beste en goedkoopste motorverzekeringen zijn. Het afsluiten van de verzekering voor uw motor kunt u vervolgens op de website van de betreffende verzekeraar doen. U ontvangt na het afsluiten direct een bevestigingsmail.

Goedkoopste motorverzekering bovenaan

Bij ons staat de goedkoopste motorverzekering altijd bovenaan. Let er wel op dat de getoonde prijzen richtprijzen zijn. Dat houdt in dat de prijs die u uiteindelijk gaat betalen, in de buurt ligt van het getoonde bedrag. Om te kijken wat u daadwerkelijk gaat betalen voor de verzekering, kunt u terecht bij de website van de verzekeraar zelf. Indien u de top 3 motorverzekeringen zelf nog eens narekent, bent u er vrijwel zeker van dat u niet teveel betaald voor de verzekering van uw motor.

Maak een vergelijking

Geef aan welke dekking u wilt, hoeveel schadevrije jaren u heeft en hoeveel kilometers u per jaar gaat maken.

Resultaat

Bekijk uw resultaat. De getoonde prijzen zijn richtprijzen. Ga naar de website van de aanbieder voor de echte berekening.

Maak een keuze

Heeft u bij de verschillende aanbieders rondgekeken? Dan is het tijd om een keuze te gaan maken. Maak de juiste keuze.

Maak de overstap

Maak direct de overstap online. Dit is binnen 5 minuten goed te doen. U ontvangt een bevestigingsmail na de overstap.

*U heeft altijd recht op 14 dagen bedenktijd nadat de overstap is afgerond

Motorverzekeringen

*Getoonde prijzen zijn op basis van een BMW F650CS met een dagwaarde van € 2700,- zonder schadevrije jaren en een 25-jarige aanvrager. Werkelijke premies liggen waarschijnlijk een stuk lager!
Univé motorverzekering
Univé motorverzekering
Instapkorting: Direct 50% korting
Maximale no-claim korting: 80%
No-claim tweede voertuig
Aanvullende verzekeringen
Prijzen WA - Allrisk € 9,32 - € 60,68
Premie berekenen
Hema motorverzekering
Hema motorverzekering
Instapkorting: Direct 50% korting
Maximale no-claim korting: 80%
No-claim tweede voertuig
Aanvullende verzekeringen
Prijzen WA - Allrisk € 9,35 - € 59,58
Premie berekenen
OHRA motorverzekering
OHRA motorverzekering
Instapkorting: Direct 60% korting
Maximale no-claim korting: 80%
No-claim tweede voertuig
Aanvullende verzekeringen
Prijzen WA - Allrisk € 9,56 - € 55,81
Premie berekenen
Inshared motorverzekering
Inshared motorverzekering
Rijervaring auto meenemen:
Vervangend vervoer:
No-claim tweede voertuig
Aanvullende verzekeringen
Prijzen WA - Allrisk € 10,74 - € 61,12
Premie berekenen
Verzekeruzelf motorverzekering
Verzekeruzelf motorverzekering
Exclusieve actie: Casco 2500
Maximale no-claim korting: 75%
No-claim tweede voertuig
Aanvullende verzekeringen
Prijzen WA - Allrisk € 11,41 - € 38,89
Premie berekenen
Centraal Beheer motorverzekering
Centraal Beheer motorverzekering
Bescherming: No-claimbeschermer
Aanschafwaarde terug: Eerste 3 jaar
No-claim tweede voertuig
Aanvullende verzekeringen
Prijzen WA - Allrisk € 12,69 - € 84,26
Premie berekenen
ANWB motorverzekering
ANWB motorverzekering
Ledenkorting: Altijd 5% extra korting
Maximale no-claim korting: 80%
No-claim tweede voertuig
Aanvullende verzekeringen
Prijzen WA - Allrisk € 26,24 - € 98,82
Premie berekenen

Motorverzekering dekking kiezen

Motor verzekerenNet als bij een autoverzekering, kunt u er bij een motorverzekering ook voor kiezen de dekking uit te breiden. Net als bij de autoverzekering is de WA motorverzekering de goedkoopste verzekering, maar biedt deze ook de minste dekking. U kunt er daarnaast ook voor kiezen om uw motor te verzekeren met beperkt casco of volledig casco dekking. Voor welke vorm u kiest, is vooral afhankelijk van de waarde van uw motor.

WA dekking

De WA dekking is de goedkoopste variant van de motorverzekering. U bent wettelijk verplicht tenminste een WA motorverzekering af te sluiten wanneer u in bezit bent van een motor. Met deze dekking worden kosten vergoedt, die door uw schuld worden veroorzaakt bij een tegenpartij. Met deze dekking kunt u dus veilig de weg op, maar bent u niet verzekerd tegen diefstal van de motor of tegen schade die u zelf veroorzaakt heeft.

WA beperkt casco dekking

Met een beperkte cascodekking bent u net als met een WA verzekering verzekerd tegen schade die u toebrengt aan het bezit van een ander. Daarnaast vergoedt deze dekking ook schade ten gevolge van diefstal of een poging daartoe. De beperkte casco dekking is niet veel duurder dan de WA dekking. Woont u in een buurt waar veel gestolen wordt? Dan is het afsluiten van een beperkte casco dekking het overwegen waard.

Motorverzekering vergelijken

WA volledig casco dekking (allrisk motorverzekering)

De volledige casco dekking vergoedt schade veroorzaakt aan het bezit van anderen, diefstal en ook schade die door uw eigen fout veroorzaakt zijn. Let er wel op dat de premie voor een allrisk motorverzekering een stuk hoger ligt dan bij de WA en beperkte casco vormen. Deze vorm van de motorverzekering is vooral bedoeld voor personen die in bezit zijn van een motor met een hoge dagwaarde. Daarnaast is het handig te weten dat u schadevrije jaren verliest wanneer u een beroep doet op het vergoeden van schade door eigen fout. Hierdoor is het claimen van kleine schades niet erg interessant. U gaat dan immers meer premie betalen en bent daarmee al snel duurder uit dan wanneer u de kleine schade zelf betaald had.

Veelgestelde vragen

Wanneer u een motorverzekering wilt afsluiten heeft u naast uw persoonsgegevens de meldcode van uw motor nodig. Dit zijn de laatste 4 cijfers van het frame nummer.

Wanneer je kiest voor een allrisk motorverzekering zijn ook je kleding en helm meeverzekerd tot een bepaalde waarde. Deze waarde verschilt per verzekeraar.

Nee, de dekking van de motorverzekering geldt alleen in landen die op de groene kaart staan. Deze groene kaart ontvangt u na het afsluiten van de verzekering.

Motor direct verzekeren

Wilt u uw motor direct verzekeren? Dat kan. Nadat u uw motorverzekering hebt vergeleken op onze website kunt u direct uw motor verzekeren bij de verzekeraar die voor u als beste uit de vergelijking is gekomen. Hieronder vindt u de gegevens die u nodig heeft om uw motor direct te kunnen verzekeren.

  • kenteken
  • geboortedatum
  • postcode
  • schadevrije jaren
  • een inschatting van het aantal kilometers dat u per jaar met de motor gaat rijden
  • gewenste dekking
  • aanvullende dekkingen

Motorverzekering afsluiten


Wanneer u de motorverzekering heeft gevonden die het best bij u past, kunt u deze direct online afsluiten. Vaak duurt de activering van de motorverzekering niet meer dan 48 uur. Heeft u echter per direct een motorverzekering nodig omdat u bijvoorbeeld net een motor heeft aangeschaft en hiermee direct de weg op wil? Dan dient u de motorverzekering telefonisch af te sluiten. Ook dat is echter geen garantie dat u direct geaccepteerd wordt. Zeker wanneer u bij een nieuwe verzekeraar aanklopt, is deze kans kleiner. In dit geval raden wij u aan de motorverzekering telefonisch af te sluiten bij uw huidige verzekeraar. Desnoods kunt u ervoor kiezen een tijdelijke verzekering af te sluiten. U kunt daarvoor een eendagskenteken aanvragen bij bijvoorbeeld het RDW.

Andere handige tweewielerverzekeringen vergelijken

Via onze website kunt u niet alleen motorverzekeringen vergelijken. Hieronder vindt u een opsomming van de andere tweewielers die u via ons kunt vergelijken.

Copyright © 2014-2020 Totaalbesparen.com - Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap